skip to Main Content
Aurinkoradio Tuo Toivoa Albanian Naisille
Aurinkokennot ovat tulleet myös radioihin. Albaniassa aurinkoradioita hyödynnetään Toivoa naisille -työssä. Kuva: TWR.

Aurinkoradio tuo toivoa Albanian naisille

Albaniassa Toivoa naisille -radio-ohjelmat saavat uusia kuuntelijoita, kun he saavat käyttöönsä auringoenergialla ladattavan radion.

− Rukoilemme, että mahdollisimman moni radion saanut voisi oppia ohjelmien välityksellä tuntemaan Herran Jeesuksen Vapahtajanaan, Albanian Toivoa naisille -työn koordinaattori Ledi Hebibasi sanoo.

Hän kertoo vieneensä radioita esimerkiksi päiväkeskukseen, jossa kokoontuu vammaisten lasten äitejä. Samalla keskusteltiin aiheesta, kuinka kasvattaa onnellisia lapsia.

Hebibasi painottaa, että radiot ovat ensiarvoisen tärkeitä naisille, joilla ei ole mahdollisuutta käydä kirkossa.

− Rukoilemme, että he voisivat Toivoa naisille -ohjelmien välityksellä kasvaa uskossaan Vapahtajaan.

Ohjelma muutti elämän

Radio-ohjelmilla on merkitystä. Rudina, 30, muistelee, kuinka hän ei aluksi halunnut kuunnella ohjelmia, joissa puhutaan Jumalasta.

− Sisareni alkoivat kuunnella Toivoa naisille -ohjelmia yhdeksän vuotta sitten, mutta minä en. Asenteeni alkoi muuttua, kun neljä vuotta sitten tutustuin lähellämme asuvaan lähetystyöntekijään. Hänestä tuli ystäväni ja hänkin ehdotti, että alkaisin kuunnella ohjelmia.

Puolen tunnin mittaisissa Toivoa naisille -radio-ohjelmissa on kaksi osaa. Toinen käsittelee arjen asioita kuten lasten kasvatusta, terveydenhoitoa tai vaikkapa ystävyyttä. Tämä osa räätälöidään kuhunkin maahan sopivaksi. Toinen osa on hengellinen. Siinä kerrotaan, miten ihminen voi löytää yhteyden Jumalaan.

Ohjelmia lähetetään 70 kielellä. Mukana ei ole suomen kieli, mutta suomalaiset tukevat ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä Intiassa, Indonesiassa, Kambodžassa, Keski-Aasiassa ja Turkissa.

Rukous vaikuttaa

Rudina kertoo ihmetelleensä, että Toivoa naisille -työssä rukoillaan tuntemattomien puolesta.

− Nyt kun minustakin on tullut kristitty, olen kokenut, että rukous voi muuttaa asioita. Tiedän, että monet rukoilivat minunkin puolestani, vaikka eivät tunteneet minua.

Hän saa nyt Toivoa naisille -rukouskelenterin, jossa on yksi rukous jokaiselle päivälle maailman naisten puolesta. Samaa kalenteria käyttää noin 60 000 naista eri puolilla maailmaa. Suomessa kalenterin tilaa noin 1 600 rukoilijaa.

− Nyt minäkin rukoilen maailman naisten puolesta, jotta he voisivat oppia tuntemaan Vapahtajan. Se tuo ilon sydämeeni.

Uusia käyttäjiä

Naiset kokoontuvat Albaniassa myös keskustelemaan Toivoa naisille -ohjelmien teemoista. Rukouskalenteri saa uusia käyttäjiä.

Flora kertoo, että hänen seurakunnassaan rukouskalenteri esiteltiin noin vuosi sitten.

− Nyt melkein kaikki naiset tilaavat sen. Moni heistä on ollut kristitty vasta vähän aikaa. Kannustan heitä rukoilemaan toisten puolesta.

Lähde: TWR Women of Hope

Back To Top