skip to Main Content
Etelä-Aasian Toivoa Naisille -työ Vahvistuu Sansan Tuella
Toivoa naisille -työn Etelä-Aasian aluekoordinaattori Rebecca Luther on Sansan kansallinen työntekijä. Kuva: TWR.

Etelä-Aasian Toivoa naisille -työ vahvistuu Sansan tuella

Intialainen Rebecca Luther toimii Toivoa naisille -työn koordinaattorina Etelä-Aasian alueella. Hän työskentelee maailman suurimman kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työntekijänä. Etelä-Aasian aluekoordinaattorin tehtävä on uusi. Luther aloitti työn huhtikuun alussa.

– Kiitän Jumalaa ja TWR:ää mahdollisuudesta työskennellä tässä tehtävässä, hän sanoo.

Rebecca Lutherin koordinoimaan alueeseen kuuluvat maat ovat Intia, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, Bhutan, Pakistan, Afganistan ja Malediivit. Hän pitää yhteyttä seitsemään kansalliseen koordinaattoriin.

Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa on valinnut hänet kansalliseksi työntekijäksi eli tukee hänen työtään rukouksin ja taloudellisesti maksamalla hänen palkkansa. Häneen ollaan yhteydessä kuten lähetystyöntekijöihin, kysellään kuulumisia ja kerrotaan niitä edelleen suomalaisille esirukoilijoille ja tukijoille. Suomessa seurakunta voi tukea kansallista työntekijää samoin kuin lähetystyöntekijää. Kansallinen työntekijä voi vierailla nimikkoseurakunnissa kertomassa työstään.

Vanhemmilla hindutausta

Rebecca Luther asuu perheineen Intian pääkaupungissa New Delhissä. Hän on kuitenkin syntynyt kasvanut Mumbaissa, joka on Intian toiseksi suurin kaupunki ja tunnetaan talouselämän ja viihteen keskuksena. Hän on naimisissa Alfred Allan Lutherin kanssa. Parilla on kaksi tytärtä. Ria on 18-vuotias ja Anna 11-vuotias.

Rebecca Luther kertoo vanhempansa olevan taustaltaan hinduja. He ovat ensimmäisen polven kristittyjä.

– Olin noin 12-vuotias, kun kuulin tyttöjen Raamattu-leirillä tarinan Barabbasta. Herra auttoi minua ymmärtämään, miten hänen rakkautensa minua kohtaan oli niin suuri, että hän kuoli ristillä minun sijastani, minun syntieni sovittajana. Silloin otin Herran Jeesuksen Kristuksen vastaan elämääni ja sain halun palvella häntä.

Luther on työskennellyt opintojensa jälkeen muun muassa mainostoimistossa ja kristillisen tv-kanavan palveluksessa.

– Autoin myös miestäni hänen Jumalalta saamassaan tehtävässä tavoittaa ihmisiä evankeliumin hyvillä uutisilla.

Rebecca Luther kertoo kuuntelevansa vapaa-ajallaan musiikkia, laulavansa ja viettävänsä aikaa perheen kanssa.

Back To Top