skip to Main Content
Leipä Nosti Perheen Köyhyydestä
Kuva: Trevor Cole / Unsplash

Leipä nosti perheen köyhyydestä

Etiopialaisen keittiön perustana on injera-leipä, jota käytetään lautasen sijasta. Laakealle leivälle kootaan lihaa ja vihanneksia pienistä kulhoista ja ruoka syödään leivän sisällä. Injera-leipä toi leivän köyhälle etiopialaiselle perheelle.

Etiopian Toivoa naisille -koordinaattori Hirut Beyene kertoo nelihenkisestä perheestä, joka tuli hakemaan apua kirkosta. Perheen isä Lisaunwork oli joutunut työpaikallaan vainotuksi kristillisen uskonsa takia. Hänen alaraajansa olivat halvaantuneet ja hän käytti pyörätuolia. Perheellä ei ollut toimeentuloa eikä asuntoa.

Asunto ja ammatti

Kun Lisaunwork kertoi tilanteestaan, sen kuuli nainen, jonka tytär oli juuri ostanut asunnon. Tytär oli aikeissa muuttaa siihen vasta muutamien kuukausien kuluttua. Perhe sai luvan asua siinä siihen saakka.

– Annan asunnon Jeesukselle, tytär perusteli.

Toivoa naisille -työ auttoi perhettä toimeentulon hankkimiseen.

– Keräsimme varoja perheen perustarpeisiin ja sitten koulutimme heistä injera-leivän leipojia. Aluksi ostimme heille teff-viljaa, josta leipä valmistetaan, Hirut Beyene kertoo.

Perhettä koulutettiin alueella, jossa ei asu paljon kristittyjä.

– Jouduimme pitämään rukouksemme melko hiljaisina.

Lisaunwork ja hänen vaimonsa hankkivat ravintoloita asiakkaikseen.

– Nyt heillä on jo monta ravintolaa asiakkaana. He voivat myydä päivittäin 4060 leipää, Hirut Beyene iloitsee.

Kahdella kielellä

Kansainvälinen Toivoa nasille -rukousliike toimii 75 maassa, myös Suomessa. Suomessa taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa.

Liikkeen perustana on rukouskalenteri, jossa on yksi rukous jokaiselle päivälle. Saman rukouksen rukoilee noin 50 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa.

Toinen peruspilari ovat Toivoa naisille -radio-ohjelmat. Niissä käsitellään arjen asioita, mutta myös mahdollisuutta löytää Jumala, joka auttaa.

Itä-Afrikassa sijaitsevassa Etiopiassa ohjelmia lähetetään kerran viikossa amharan ja oromon kielillä. Etiopialaisista noin kolmannes on muslimeja ja kaksi kolmannesta kristittyjä. Asukkaita on kaikkiaan noin sata miljoonaa. Suurin osa kristityistä on ortodokseja. Viidennes on protestantteja. Etiopian evankelinen kirkko Mekane Yesus on maailman suurin luterilainen kirkko.

Kuin kirkko

Toivoa naisille -ohjelmat lähetetään kerran viikossa.

– Asun alueella, jossa ei ole paljon kristittyjä. Kokoonnumme torstaisin yhteen kuuntelemaan ohjelmaa. Se on meille kuin jumalanpalvelus, yksi kuulija kertoo.

Nuori pari kertoo saaneensa Toivoa naisille -ohjelmista apua lasten hoitoon ja kasvatukseen.

– Koemme lepoa, rauhaa ja siunausta. Jumalalla on ratkaisu meidän ongelmiimme. Monet naapurimmekin kuuntelevat ohjelmaa, pari kertoo.

TWR Women of Hope

Back To Top