skip to Main Content
Miehetkin Käyvät Angolan Rukousryhmissä
Kuva: Matthew Spiteri / Unsplash

Miehetkin käyvät Angolan rukousryhmissä

Angolassa on 245 Toivoa naisille -rukousryhmää, joissa on paljon enemmän miehiä kuin Suomen rukousryhmissä. Ryhmissä on 2832 jäsentä, joista miehiä on 141 ja nuoria 77.

Tämä ilmenee Angolan Toivoa naisille -työn raportista, joka laaditaan neljä kertaa vuodessa.

Toivoa naisille on kansainvälinen rukousliike, joka toimii 125 maassa, myös Suomessa. Suomessa liikkeen taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa.

Työn ytimessä ovat rukouskalenteri ja radio-ohjelmat. Noin 50 000 rukoilijaa rukoilee kerran kuussa ilmestyvän kalenterin mukaan saman rukouksen eri puolilla maailmaa.

Suomessa ei lähetetä radio-ohjelmia, mutta suomalaiset tukevat ohjelmien tuottamista ja lähettämistä yhdeksällä kielellä. Ohjelmia lähetetään kaikkiaan 76 kielellä. Ohjelmissa on kaksi osaa. Toinen käsittelee käytännön elämää ja toinen hengellistä elämää, miten Jumalan voi löytää ja miten hän voi auttaa.

Säännöllisesti vankilaan

Vaikka työn ydin on kaikkialla sama, työ suuntautuu paikallisten tarpeiden mukaan.

Angolan Toivoa naisille -työntekijät käyvät kerran kuussa naisvankilassa. Puhujana on tavallisesti työn kansallinen koordinaattori Marcolina Dianitu.

Raportoidun jakson aikana hänen aiheenaan oli Toisen Kuningastenkirjan kertomus sotapäälliköstä, jonka elämään pieni orjatyttö vaikutti. Toisen kerran hän puhui saman luvun pohjalta teemanaan orjatyttö ja anteeksiantaminen. Kuulijoita oli kummallakin kerralla noin 30, mukana myös muutamia lapsia.

Angola sijaitsee eteläisessä Afrikassa. Sen virallinen kieli on portugali. Maassa on 18,5 miljoonaa asukasta. Lähes puolet kansasta harjoittaa luonnonuskontoja. Roomalaiskatolilaisia on noin 38 prosenttia ja protestantteja noin 15 prosenttia.

Toivoa naisille rukousryhmät toimivat eri kirkkokunnissa. Rukouskalentereita jaetaan kaikkiaan 2104. Niistä vain 58 lähetetään sähköpostilla.

Jakson aikana Marcolina Dianitu kävi vierailulla niin Angolan evankelisessa kirkossa kuin helluntailiikkeen kirkossa. Rukousryhmät ovat suuria. Niissä käy 30–40 rukoilijaa. Vierailuihin liittyi raamatunopetusta.

Lukutaitoa naisille

Lukutaidon opetus on kolmas tapa toimia Angolassa. Yksi aluekoordinaattoreista ohjaa naisten lukutaitoryhmää.

Vaikka Angolassa on paljon luonnonvaroja, suuri osa väestöstä elää köyhyydessä. Angolan Toivoa naisille -työ rukoilee varoja Toivoa naisille -radio-ohjelmien tuotantovälineisiin. Tarvitaan esimerkiksi kaapeleita ja mikrofoneja.

Ohjelmista tulee hyvää palautetta. Äskettäin lähetetty malarian leviämistä ja ehkäisyä käsitellyt ohjelma sai kiitosta.

– Hyttysistä kertova ohjelma oli hyvä. Minun pitäisi saada vielä lisää ohjeita. Voisiko joku tulla käymään, kuuntelija kysyy.

TWR Women of Hope

Back To Top