skip to Main Content
Peggy Banksin Opetus: Mitä Voin Oppia Vaikeuksista?

Peggy Banksin opetus: Mitä voin oppia vaikeuksista?

Sen tähden me emme lannistu. Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. Tämä hetkellinen ja vähäinen ahdinkomme tuotaa meille määrättömän suuren, ikuisen kirkkauden. Emmekä me kiinnitä katsettamme näkyvään vaan näkymättömään, sillä näkyvä kestää vain aikansa mutta näkymätön ikuisesti. (2 Kor. 4:16–18)

Elämässämme on monia vaikeuksia: terveys reistailee, on perhehuolia, työtilanteemme voi olla epävarma, on talousongelmia ja muita vaikeuksia. Vaikeuksien keskellä huolestumme ja alamme epäillä, muuttuuko tilanteemme koskaan paremmaksi.

Vaikeina aikoina meidän pitää päättää, mistä etsimme apua ja kenen puoleen käännymme. Meitä kristittyjä vaikeudet auttavat ymmärtämään, mikä on elämämme todellinen tarkoitus.

Paavalikaan ei ollut immuuni vaikeuksille. Siitä on esimerkkinä se, kuinka kovasti hän lannistui julistaessaan evankeliumia Troaksessa yksin. Paavali olisi kaivannut Tituksen apua, mutta ei tavannut häntä (2 Kor. 2:13). Paavalin terveyskin heikkeni. Siitä huolimatta hän koki päivittäin hengellistä uudistumista Pyhän Hengen kautta.

Elämän tarkoitus

Tänään minua muistutetaan siitä, että elämäni tarkoitus sekä Toivoa naisille -työn tavoite on elää Jeesukselle, rakastaa vaikeuksissa olevia naisia ja tuoda kunniaa Jumalalle. Aina kun matkustan tapaamaan Toivoa naisille -ohjelmien kuuntelijoita, kohtaan naisia, joiden elämässä on suuria haasteita. Mutta tapaan myös naisia, jotka ovat voimaantuneet Jumalasta. He ovat huomanneet, että Jumala uudistaa heitä päivittäin, sillä heidän elämällään on tarkoitus. Meidänkin tulee keskittyä siihen, mikä on näkymätöntä ja iankaikkista.

Älä lannistu

Voitko sanoa, että ”hetkellinen ja vähäinen ahdinkosi” tuottaa sinulle ”määrättömän ja ikuisen kirkkauden”, valtavamman kuin koskaan voisit ajatella? Siihen on vaikeaa uskoa silloin, kun kärsimme ja meillä on kipuja. Haluan rohkaista sinua: älä lannistu. Jumala näkee, millaisia vaikeuksia sinä ja jokainen maailman nainen kohtaa. Hän ei ole unohtanut yhtäkään meistä. Koettelemuksillamme on suurempi tarkoitus. Löydämme toivon, kun muistamme, että iankaikkinen kirkkaus ylittää kaikki maanpäälliset vaikeutemme.

Iankaikkisuusnäkökulma auttoi Paavalia ajallisten kärsimysten keskellä. Hän muistutti korinttilaisille, että maailma ja sen nykyiset kärsimykset katoavat (2 Kor. 7:32).

Kiitos, kun olet mukana Toivoa naisille -työssä. Saat uskoa ja elää todeksi sitä suunnitelmaa ja tarkoitusta, jonka Jumala on varannut sinulle.

Lähde: Heartbeat, VOL 22 No 1

Back To Top