skip to Main Content
Peggy Banksin Opetus: Miten Uskoni Kasvaa Vahvaksi?

Peggy Banksin opetus: Miten uskoni kasvaa vahvaksi?

Puu vahvan uskon vertauskuvana

”Siunattu on se, joka luottaa Herraan ja panee turvansa häneen! Hän on kuin puron partaalle istutettu puu, joka kurottaa juurensa veteen. Ei se pelkää helteen tuloa, sen lehvät pysyvät aina vihreinä. Vaikka tulee kuiva vuosi, ei sillä ole mitään hätää, silloinkin se kantaa hedelmää.” Jer. 17:7-8

Rakastan kuvia, joita Jumala maalaa Raamatussa. Kun ajattelen elämäämme Kristuksessa, yksi lempikuvistani on se, jonka Jumala antaa meille Jeremian kirjan 17. luvussa. Kaunis kuva puusta, joka on istutettu vesipuron äärelle. Miksi puhumme puista? Oikeastaan emme puhu puista vaan uskosta. Puhumme erityisesti uskosta, joka on vahva, terve ja tuottaa hedelmää. Me kaikki haluamme tällaisen uskon itsellemme ja toisille, eikö niin?

Elämän myskyt ja usko

Se, mitä emme kuitenkaan aina halua, on tapa, jolla sellainen usko kasvaa. Vahva, terve ja hedelmää tuottava usko kasvaa myrskyissä. Tällainen usko kasvaa vaikeuksien ja epäilysten aikana. Vanhan testamentin profeetta Jeremia, jonka kautta Jumala antoi meille kuvan voimaa pursuavasta uskosta, tiesi aivan liian hyvin, millaista on vaikeuksien täyttämä elämä. Hän palveli Herraa yli 50 vuotta, eikä hänen sanomaansa otettu hyvin vastaan.

Jeremian elämä oli täynnä surua. Kukaan ei kuunnellut hänen sanomaansa. Ihmiset vastustivat häntä ja Jumalaa, jota he eivät voineet nähdä. Tämä kaikki saa minut vain ihailemaan Jeremian vahvaa uskoa entistä enemmän. Hän uskoi Jumalaan jopa hänen elämänsä myrskyissä, sillä luottamuksen juuret olivat syvällä Herrassa.

Sinut on kutsuttu jakamaan toivon sanomaa

Kun tapaan Toivoa naisille -ohjelman kuuntelijoita ja tuotantotiimejä eri puolilla maailmaa, tunnen samanlaista kunnioitusta heitä kohtaan kuin Jeremiaa kohtaan. Tapaamieni naisten elämä ei ole helppoa. Monien naisten kulttuureissa vähätellään heidän uskoaan ja jo pelkästään sitä, että he ovat naisia. Mutta näen näiden naisten uskon kasvavan elämän myrskyissä syvälle Jumalaan. Sydäntäni särkee niiden puolesta, jotka eivät vielä tiedä, kehen he voivat luottaa. Olen todella kiitollinen kaikille meidän tiimeillemme, jotka kertovat toivosta Jumalassa.

Oletko sinä antanut elämän myrskyjen kasvattaa juuresi syvälle Jeesukseen? Kun luotamme Jumalaan, hän kutsuu meitä jakamaan toivoa, jonka häneltä saamme. Jeremian tavoin voimme ajatella, että olemme liian nuoria, liian vanhoja tai jotain muuta, mikä tekee meidät kelvottomiksi tavoittamaan muita. Onko sinulla toivon sanoma ja halua jakaa se niiden kanssa, jotka taistelevat elämän myrskyissä? Minä tiedän, että minulla on.

Lähde: Heartbeat, vuosikerta 21 nro 3

Back To Top