skip to Main Content
Sunshine Hannah -ryhmä On Hitsautunut Tukemaan Intiaa
Arja Ulmanen (takana) ja Kaisu Viitala keittivät kirkkokahveja Floridan Lake Worthin Toivoa naisille -lähetyspyhässä. Kuva: Annukka Pietarinen

Sunshine Hannah -ryhmä on hitsautunut tukemaan Intiaa

Toivoa naisille -työ on vuosittain lähetyspyhän teemana Pyhän Andrean luterilaisessa seurakunnassa Floridan Lake Worthissa. Tänä vuonna Annukka Pietarinen esitteli jumalanpalveluksen alussa Toivoa naisille -työtä. Seurakunnan Sunshine Hannah -ryhmä valmisti kirkkokahveille tarjottavat: voileivät, croissantit, pullat, kakut ja pikkuleivät.

– Ryhmämme tapaa joka toinen viikko marraskuusta huhtikuulle. Kesällä on taukoa, koska monet ovat kesän Suomessa. Ryhmän tapaamisissa on ollut 6–10 henkilöä. Kaksi uuttakin jäsentä rantautui tänä vuonna ryhmäämme, ja he aikovat tulla jatkossakin. Olin vuosi pari sitten maininnut toiselle ryhmästämme. Nyt hän yks kaks tuli mukaan ja ihastui, Annukka Pietarinen kertoo.

Mahtava ryhmä

Floridan suomenkielinen Sunshine Hannah -ryhmä sai alkunsa Pyhän Andrean luterilaisessa seurakunnassa syksyllä 2015.

– Meitä oli kirkolla pari naista pastorin kanssa juttelemassa ja ideoimassa, mitä me naiset voisimme tehdä. Mieleeni tuli Sansa ja Toivoa naisille. Ensimmäinen syksy oli enemmän muodon hakemista ja ihmettelemistä, mitä Toivoa naisille -piirissä tehdään.

Pietarinen kuvaa Floridan ryhmää sanalla mahtava. Ryhmässä on puhuttu lähetystöstä yleensä ja siitä, mitä Suomen ev.lut kirkko sanoo lähetystyöstä. Useaan kertaan on keskusteltu Toivoa naisille -työstä.

Se on osa kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. TWR:n yhteistyökumppanina on Suomessa Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa.

Tukea odijankielelle

Toivoa naisille -työssä on kaksi osaa. Toinen niistä on rukouskalenteri, jossa on yksi rukous maailman naisten puolesta jokaiselle kuukauden päivälle. Kalenteri on 63 000 rukoilijan käytössä 120 maassa. Toinen osa ovat naisille suunnatut radio-ohjelmat, joita lähetetään 73 maassa. Ne auttavat naista arjessa ja kertovat iankaikkisesta toivosta. Suomalaiset tukevat ohjelmia kymmenellä kielellä.

– Meillä on selkeä yhteinen tavoite tukea Intian odijankielisiä Toivoa naisille -ohjelmia. Tuntuu, että olemme hitsautuneet yhteen tämän taakse. Kaikki ryhmässämme ovat upeita naisia, Annukka Pietarinen sanoo.

Parina viime vuonna ryhmässä on tutkittu Raamatun naisia.

– Viimeksi juttelimme Jeesuksen ja samarialaisen naisen tapaamisesta kaivolla. Olen esitellyt myös Kätketyt aarteet -hankketta, mikä se on ja miten tärkeää työtä tehdään prostituoitujen naisten parissa. Heille kerrotaan, että heidänkin elämässään on mahdollisuus löytää toivoa, Pietarinen jatkaa.

Kätketyt aarteet on kymmenosainen kuunnelmasarja, joka on suunnattu ihmiskaupan uhreiksi joutuneille prostituoiduille. Sen on tuottanut TWR. Sansa tukee kuunnelmasarjan kääntämistä eri kielille ja tallentamista kuuntelulaitteille työvälineeksi kristillisille järjestöille, jotka tekevät ihmiskaupan vastaista työtä.

Back To Top