skip to Main Content
Toivoa Naisille -työ Alkoi Zimbabwessa
Kuva: Eye for Ebony / Unsplash

Toivoa naisille -työ alkoi Zimbabwessa

Toivoa naisille -rukousliike on aloittanut toimintansa Zimbabwessa.

– Aloitamme pääkaupungista Hararesta ja laajennamme vähitellen muihin isoihin kaupunkeihin, joita ovat Gweru, Mutare ja Masvingo, kertoo Toivoa naisille -työn koordinaattori Sibonokuhle Ndhlovu-Ncube.

Toivoa naisille -radio-ohjelmia lähetetään Zimbabwessa kolmella kanavalla. Samantyyppisiä ohjelmia lähetetään 75 maassa. Puolet ohjelmasta käsittelee arjen asioita, toinen puoli on hengellinen. Käytännön osuus sovitetaan kuhunkin maahan sopivaksi. Toivoa naisille -työ on kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä.

Suomessa TWR:n yhteistyökumppani on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa. Suomalaiset tulevat muun muassa Intiassa lähetettäviä ohjelmia.

Kirkko kasvaa

Ravintotilanne on Zimbawessa hyvä, sillä sateita ja sen myötä sanoa on saatu kuivillakin alueilla.

– Kristillinen kirkko kasvaa Zimbabwessa. Etenkin helluntailiike kasvaa. Vanhoja tehdasrakennuksia on kunnostettu kirkkojen käyttöön, Ndhlovu-Ncube kertoo.

Suuren työttömyyden takia kirkoilla on vähän rahaa, ja se vaikuttaa Toivoa naisille -työn kannatukseenkin.

Zimbabwessa kristinuskoon sekoitetaan yleisesti heimouskontoja. Noin puolet väestöstä harjoittaa sekauskontoa. Noin neljännes 10 miljoonasta asukkaasta on kristitittyjä ja saman verran on animisteja.

Rukousta ja paastoa

Toivoa naisille -työhän kutsuttiin mukaan kaikki neljä suurta kirkkokuntaa, joista yksi on katolinen.

– Meillä on lämmin suhde myös katoliseen kirkkoon ja sen naistyön johtoon, Ndhlovu-Ncube sanoo.

Toivoa naisille -työn toinen tukipilari on rukous. Noin 50 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa käyttää rukouskalenteria, jossa on yksi lyhyt rukous jokaiselle päivälle. Kalenteri käännetään 95 kielelle. Suomessa kalenterilla on noin 1500 tilaajaa.

Zimbabwen Toivoa naisille -työn aloittamista pohjustettiin rukouksella.

– Rukoilimme ja paastosimme ennen yhteydenottoja eri kirkkoihin. Aivan aluksi suunnittelemme johtajien koulutusta, Ndhlovu-Ncube kertoo.

TWR Women of Hope

Back To Top