skip to Main Content
Uni Valoa Säteilevästä Kirjasta Vakuutti
Algerialaisen Selman lapsi syntyi kuolleena. Hän kertoo saaneensa tuskan hetkellä lohtua Jumalan läsnäolosta. Kuva: Unsplash.

Uni valoa säteilevästä kirjasta vakuutti

Vaikka medialähetys käyttääkin teknisiä välineitä kuten mobiililaitteita ja radiota, ihmisten kohtaaminen kasvotusten on myös tärkeää.

Näin ajattelee kabyylinkielisen Toivoa naisille -työn koordinaattori. Kabyyli on yksi berberikielistä. Kieltä puhutaan Algeriassa, ja se on noin seitsemän miljoonan ihmisen äidinkieli. Algeriassa kabyyli sai virallisen aseman vuonna 2016.

Hän kertoo Selmaksi kutsumastaan naisesta, joka oli kuunnellut Toivoa naisille (TN) -ohjelmia vuosia. Selma soitti ohjelman tekijöille, itki ja kertoi ongelmista raskaudessaan. Hän pelkäsi vauvansa puolesta ja pyysi esirukousta.

– Rukoilimme hänen puolestaan, ja yksi työntekijöistämme meni tapaamaan häntä. Keskustelun aikana Selma halusi alkaa seurata Jeesusta. Vierailun jälkeen hänen miehensä näki unessa valkoisen laatikon, jonka sisällä oli valkoinen, valoa säteilevä kirja. Mies päätteli, että valo oli Jeesus ja kirja Jumalan sana. Hänestäkin tuli kristitty.

Kun Selma alkoi synnyttää, TN-työntekijä lähti hänen tuekseen sairaalaan. Vaikea synnytys kesti pitkään, ja lapsi syntyi kuolleena. Työntekijä lohdutti Selmaa ja oli hänen tukenaan vauvan hautajaisissakin.

– Selma kertoi kokeneensa rauhaa kivun ja tuskan keskellä. Jumalan läsnäolo huojensi taakkaa.

Epätoivosta toivoon

Työntekijä kertoo toisen tarinan Nassiraksi kutsumastaan naisesta, joka otti toimitukseen yhteyttä avioliittonsa vaikeuksien takia. Hänen miehensä oli työssä eri paikkakunnalla ja hän näki Nassiraa ja lapsia yhä harvemmin. Se masensi Nassiran mieltä.

– Sitten Nassiran sisar soitti työntekijällemme ja pyysi tulemaan kiireesti. Nassira oli aikeissa riistää hengen itseltään. Työntekijämme lähti miehensä kanssa Nassiran luokse. He vakuuttivat hänelle, miten arvokas ja rakastettu hän on ja rukoilivat hänen ja hänen perheensä puolesta.

Nassira kertoi joutuneensa epätoivoon, kun hän sai selville miehensä pettäneen häntä toisen naisen kanssa. TN-työntekijän mies lähti tapaamaan Nassiran miestä ja kertomaan hänelle, miten hänen tekonsa ovat vaikuttaneet hänen vaimoonsa ja perheeseensä.

TN-työn koordinaattori muistuttaa, että niin Selma kuin Nassirakin tarvitsevat edelleen ystäviä ja esirukousta.

Ahtaalle ajettu kirkko kasvaa

Hankalien aikojen jälkeen Algerian kabyylinkielisellä alueella on myös myönteistä kehitystä. Vaikeuksista huolimatta kirkko kasvaa.

– Kun kirkossa kerrottiin neljästä uudelleen avatusta kirkosta, pohjoisafrikkalaiseen kulttuuriin kuuluva naisten äänekäs, iloa ilmaiseva ääntely täytti kirkon ja kuului varmaan viiden korttelin päähän.

Toisaalta vastustustakin on. Koordinaattori kertoo, että joissakin muslimiperheissä muslimista kristityksi kääntyneiden perheenjäsenten älypuhelimia on rikottu, jotta he eivät voi saada puhelimeen kristillistä aineistoa. Toiset kristityksi kääntyneet kuuntelisivat ohjelmia, mutta heillä ei ole radiota.

– Olemme kiitollisia siitä, että saimme rahalahjoituksen. Voimme ostaa radioita ja kuuntelulaitteita, joihin voi ladata kristillistä sisältöä.

Back To Top