skip to Main Content
Bahar Kuuli Toivon Viestin Sairaalassa

Bahar kuuli toivon viestin sairaalassa

Lähi-idässä asuvan Baharin tarina on liiankin tuttu. Se on kuitenkin lohdullisempi kuin monien muiden, jotka on pakotettu naimisiin. Baharin isä käytti häntä hyväksi. Kun hän kasvoi vähän vanhemmaksi, hänet pakotettiin naimisiin vanhan miehen kanssa.

– Mieheni oli alkoholisti. Hän ei käynyt työssä, joten minun piti käydä työssä ja ansaita rahaa elääksemme. Vaikka tulin raskaaksi, mies hakkasi minua raskauden viimeiseen kuukauteen saakka. Kerran hän löi minua niin pahasti, että jouduin muutamaksi päiväksi sairaalaan. Pahoinpitelyn seurauksena vauva syntyi ennenaikaisesti.

Kuten monet muutkin naiset samassa tilanteessa, Bahar valehteli poliisille syyn, miksi oli joutunut sairaalaan. Hän ei kertonut pahoinpitelystä, koska hän pelkäsi, mitä siitä seuraisi. Vaikeassa tilanteessa Bahar löysi toivon rippusen yllättävällä tavalla.

Apu oikeaan aikaan

– Sairaalassa samassa huoneessa oli ystävällinen nainen. Hän kuunteli Toivoa naisille -ohjelmia. Kysyin häneltä, onko hän kristitty. Hän vastasi myöntävästi. Kun pääsin kotiin, aloin kuunnella samaa ohjelmaa.

Kuunnellessaan Toivoa naisille -ohjelmaa Bahar sai tietää Jumalasta, joka rakastaa jokaista ihmistä. Ohjelmassa annettiin myös käytännön neuvoja, miten kohentaa avioliittoa ja parantaa ihmissuhteita. Hän kuuli toivosta, jonka voi omistaa henkilökohtaisessa suhteessa Jeesukseen Kristukseen. Hän halusi tällaista suhdetta ja antoi elämänsä Jeesukselle.

Yhden ihmisen teoilla ja todistuksella on merkitystä. Jeesus käytti kristittyä naista ja Toivoa naisille -ohjelmaa johdattaakseen pelokkaan ja eksyksissä olleen Baharin turvaan Taivaallisen Isän syliin.

Haavoittuvien puolesta

Kansainvälinen Toivoa naisille -rukousliike toimii haavoittuvassa asemassa olevien tyttöjen ja naisten puolesta. Se tuo esiin epäkohtia, kuten koulutuksen, terveyden ja jopa ihmisarvon puute. Samalla se voimaannuttaa naisia kertomalla, että nainen on Jumalan silmissä arvokas ja rakastettu.

Toivoa naisille -ohjelmia ja niistä muokattuja versioita lähetetään radion lisäksi sosiaalisen median kanavilla, YouTubessa ja internet-sivuilla. Ohjelmia tuotetaan ja lähetetään yli 73 kielellä.

Noin 110 000:tä naista 125 maassa yhdistää rukouskalenteri, jonka avulla rukoillaan joka päivä lyhyt rukous maailman naisten puolesta.

Suomessa toimii tällä htekellä 108 Toivoa naisille -rukousryhmää. Suomalaiset tukevat Toivoa naisille -ohjelmien tuottamista ja lähettämistä 10 kielellä.

Back To Top