skip to Main Content
Eeva Vähäsarja: Ihmisten Tapaaminen On Parasta Työssä
Eeva Vähäsarja iloitsee siitä, että Toivoa naisille -työ laajenee. Tänä vuonna mukaan on tullut Serbia. Kuva: Norea Norway.

Eeva Vähäsarja: Ihmisten tapaaminen on parasta työssä

Ihmisten tapaaminen.

Näin vastaa Medialähetys Sansansaattajien (Sansa) lähetti Eeva Vähäsarja kysymykseen, mikä hänen työssään on antoisaa ja saa jaksamaan.

Hän asuu miehensä Jari Vähäsarjan kanssa Itävallan Wienissä, mutta hänen työalueensa ulottuu Euroopasta Lähi-itään, Keski-Aasiaan ja Pohjois-Afrikkaan. Kansainvälisen Toivoa naisille (TN)-rukousliikkeen koordinaattorina hän matkustaa paljon.

– Yllätyn aina, miten ihania ihmisiä on mukana samassa rukousrintamassa. Kuulen ihmeellisiä tarinoita, miten Jumala tekee työtään. Rohkaistun ja saan rohkaista muita.

Rukousketju kasvaa

TN-rukousliike on osa medialähetysjärjestö TWR:n työtä. Suomessa taustajärjestönä on Sansa. Työn ytimessä on rukouskalenteri. Siinä on kullekin päivälle lyhyt rukous vaikeissa tilanteissa eri puolilla maailmaa elävien naisten ja tyttöjen puolesta.

Suomessa on noin 1 700 kalenterin tilaajaa. He liittyvät noin 63 000 rukoilijan maailmanlaajuiseen ketjuun 73 maassa.

Serbia tuli juuri mukaan. Ensimmäinen rukouskalenteri jaettiin maaliskuussa.

– Serbia toipuu edelleen Balkanin sodasta. Vaikka omankin maan tilanteessa on paljon haasteita, serbialaiset naiset ilmoittivat haluavansa rukoilla muiden kärsivien puolesta. Työlle löytyi koordinaattori ja kalenterille kääntäjä, Vähäsarja kertoo.

Lähettäjien tuki tärkeää

Eeva ja Jari Vähäsarja ovat olleet Sansan lähettäminä Wienissä kuuden vuoden ajan. He sanovat, että työ olisi mahdotonta ilman lähettäjiä.

– Emme voisi olla Wienissä ilman esirukousta ja taloudellista tukea. Kaikki yhteydenotot lämmittävät.

Kuuden vuoden aikana TN-työ on laajentunut ja monipuolistunut. Puola tuli äskettäin mukaan, ja kalenteria on alettu kääntää Färsaarilla puhuttavalle fäärin kielelle.

Työhön kuuluvat myös naisille suunnatut radio-ohjelmat, joissa on sekä arkisia asioita että hengellistä sisältöä. Ohjelmia lähetetään yli sadalla kielellä. Bulgariassa ohjelmia on alettu lähettää balkanromaniksi.

Työtä kotitoimistossa

Yksi viime vuoden kohokohdista oli syyskuussa Slovakian Bratislavassa järjestetty konferenssi, johon kutsuttiin yli 60 kansallista koordinaattoria ja avainhenkilöä. Monille matka oli ensimmäinen ulkomaanmatka. Teemana oli unite – yhteys.

– Nimi tulee TN-työn logosta, jossa on kolme sydäntä. Kristus yhdistää meitä toisiimme, jotta sanoma toivosta ja paranemisesta kuuluisi kaikille sukupolville maailmassa. Koimme vahvan yhteyden, vaikka edustimme eri kulttuureja ja elämäntilanteita. Rukous yhdistää meitä edelleen, vaikka kukin palasi omaan maahansa ja tehtäväänsä.

TWR:n toimisto siirtyi äskettäin Wienistä Kyprokselle. Vähäsarjojen lisäksi kourallinen työntekijöitä jäi Wieniin. He tekevät työtä kotona ja tapaavat pari kertaa kuukaudessa. Lähin TWR:n toimisto on tunnin matkan päässä Bratislavassa, jossa Vähäsarjat käyvät säännöllisesti.

Wieniin jäi TWR:n tekninen tiimi, johon Jari Vähäsarja kuuluu. Tiimi jatkaa digitaalisen median kehittämistä. Tekeillä on kännykkäsovellus Kätketyt aarteet -hankkeelle. Se on 10-osainen ihmiskaupan uhreille suunnattu kuunnelmasarja. Sen todellisuuteen pohjautuva sisältö käsittelee asioita, joita prostituoidut joutuvat kokemaan ja kertoo mahdollisuudesta uuteen elämään. Sarjan voi ladata kuuntelulaitteelle, mutta jatkossa sitä voi käyttää myös älypuhelimella. Suomalaiset tukevat hanketta taloudellisesti.

Vierailuja eri puolilla Suomea

Toukokuun alussa Vähäsarjat suuntaavat Suomeen puoleksi vuodeksi. He vierailevat eri puolilla maata kertomassa medialähetystyön tuoreimpia uutisia.

Eeva ja Jari Vähäsarja ovat mukana monissa tapahtumissa kevään ja kesän aikana:

4.5. Pirkkala, Kirkkoveräjän seurakuntatalo klo 13–17, kaikille avoin Toivoa naisille -iltapäivä. (Eeva Vähäsarja).

5.5. Tampere, tuomiokirkko klo 10, Eeva ja Jari Vähäsarja mukana keskustelusaarnassa, kirkkokahvit ja Toivoa naisille -työn kuulumisia.

5.5. Pirkkala, kirkko klo 18, Kesäillan messuvieraina Eeva ja Jari Vähäsarja.

25.–26.5. Vantaa, Korson seurakuntakeskus, Sansan Medialähetyspäivät 2019, Toivoa naisille -työllä oma tilaisuus.

7.–9.6. Tampere, Kalevan kirkko, Evankeliset kesäjuhlat.

19.6. Harjavalta, Vanha kirkko, musiikkia ja sanaa -tilaisuus.

25.8. Kauniainen, Suomen Raamattuopisto, Hengelliset syventymispäivät.

Back To Top