skip to Main Content

Kuuntelijapalautteet – Kaikki

Kuuntelijapalautteet - Kaikki

Olen seurannut kaikkia episodejanne ja päivityksiänne. Olen 19-vuotias. En saa opiskella, tehdä töitä tai lähteä kotoa ilman äitiäni. Rakastan ihmisiä, olisi kiva tavata uusia ihmisiä ja keskustella heidän kanssaan, mutta en saa. Keskustelut kanssanne auttavat minua jatkamaan. Koen, että rakastatte minua ja että Jumalannekin rakastaa minua. Kuitenkin minua pelottaa myöntää itsellenikin, että ole rakastumassa Kristukseen. Rukoilettehan puolestani ja pidetään yhteyttä.

N./Egypti

(Arabiankielinen Toivoa naisille -tiimi pitää jatkuvaa yhteyttä N:ään.)

Ifrah Akhter FsEHQAi51so Unsplash Smaller

”Kuunneltuani Toivoa naisille -ohjelmianne, täytyy sanoa, että teidän kristillinen uskonne hämmästyttää minua! Mutta meille on opetettu, että se on väärennetty. Huomasin, että teidän sananne tuovat sydämeeni rauhan, vaikka luulin, että koraanin lukemisen piti vaikuttaa niin. Saanko kysyä joitain asioita kristinuskosta? Haluan kokea todellisen rauhan, ja saattaisin löytää sen vastauksistanne."

* Rukoilkaa, että Shoruuq antautuisi Herran sanan edessä ja uskoisi koko sydämestään, että Jeesus on Vapahtaja, jotta hän saisi rauhan.

Shoruuq, Syyria

Somali 2 Toukokuu 15 Small

”Miten minulla voisi olla hyvä itsetunto, kuna kaikki muut mitätöivät minua? Miten voin saavuttaa unelmani, kun muut katsovat minua ikään kuin en olisi yhtään mitään? Miksi naisen pitäisi jatkuvasti kokea näin? Haluan tietää, miksi? Olenko vähemmän kuin muut? Olenko vailla minkäänlaista arvoa. Voi rakas Jumala, haluan kyllä uskoa, mutta minua pelottaa. Haluan tietää, mutta minun ei pitäisi haluta. Koraani opettaa, että minun ei pidä kyseenalaistaa eikä edes ajatella. Mutta haluan tuntea, että olen arvokas ja ainutlaatuinen Luojani silmissä! Rukoilkaa puolestani. En voi jatkaa kirjoittamista, sillä pelkään, että joku toinen näkee tämän. Haluan uskoa.”

* Rukoilkaa, että Pyhä Henki tekee työtään Noorin elämässä alkaen siitä, että hän haluaisi ottaa Jeesuksen vastaan Vapahtajanaan aina siihen asti, että erilaiset itsetuntoasiat saisivat parantua.

Nuur, Libya

Somali 2 Toukokuu 15 Small

“Kuulin ohjelmanne, jossa puhuttiin siitä, miten Jumala voi puuttua mihin tahansa vaikeaan tilanteeseen, jos riipumme Hänessä kiinni. Siksi haluan kertoa tarinani. Olen 20-vuotias ja keskeytin lukion, koska vanhempani ovat väkivaltaisia. Nyt olen vankina kotona. En pääse ollenkaan ulos. Olen masentunut, yksinäinen ja koen, että Jumala on hyvin kaukana. Saan ainoastaan siivota kotona ja täyttää vanhempieni ja veljieni tarpeet. Miten Jumala voi katsoa tätä kurjuutta, mutta ei tee mitään? Islam opettaa, että Jumala on armahtavainen, mutta näen ympärilläni vain vihaa ja tuskaa. Kertokaa minulle, kuka tämä teidän Jumalanne on? ...”

Pitkään kestäneen vietinvaihdon jälkeen Sarah kirjoitti: ”Haluan kertoa teille, että jos te olette yhtään sellaisia kuin Jumala, josta kerrotte minulle, niin haluan rakastaa häntä ikuisesti! Jos Hän ymmärtää minua yhtä hyvin kuin te, niin haluan, että Hän on minun Jumalani. Rukoilkaa, että uskaltaisin antaa tunteenikin Hänelle. Minulla on myös kirjoittamisen lahja. Haluaisin löytää keinon kirjoittaa Hänestä, mutta niin, että kukaan ei saisi tietää uudesta identiteetistäni Hänessä. Rukoilettehan puolestani ja jatkattehan yhteyttä kanssani.”

* Rukoilkaa, että Sarah uskaltaisi nojata Jeesukseen ja löytäisi vapauden Hänessä ja Hänen sanassaan.

Sara

Somali 2 Toukokuu 15 Small

“Haluan tietää lisää, haluan tuntea Kristuksen. Olen muslimi, mutta rakastan Kristusta. Otan Jeesuksen vastaan, mutta en voi enää olla yhteydessä kanssanne, koska se ei ole turvallista.”

* Rukoilkaa, että Ikan saisi vahvistua uudessa uskossaan, kasvaa siinä ohjelmiemme kautta, ja rukoilkaa hänen turvallisuutensa puolesta.

Ikan, Etiopia

 

Somali 2 Toukokuu 15 Small

 

”Tarvitsen apua ymmärtääkseni, miten kasvattaa vaikeaa lastani. Tarvitsen toivoa ja kokemuksen, että en ole täysin hyödytön. Satuin kuulemaan ohjelmanne lastenkasvatuksen tiimoilta, ja nyt minulla olisi miljoona kysymystä. Jumala taivaassa lähetti teidät auttamaa minua ymmärtämään, että Hän on ainoa, joka voi auttaa minua ja antaa viisautta ja voimaa. Kiitän Jumalaa siitä. En tiedä, miten ottaisin Jeesuksen vastaan elämääni, koska on vaarallista edes ajatella uskonnon vaihtamista. Se saattaa johtaa kuolemaan tai lapseni menettämiseen. Rukoilkaa puolestani, tarvitsen Jumalaa elämääni.”

* Rukoilkaa Rawadin puolesta, että hän ymmärtäisi, että juuri usko Jeesukseen antaisi hänelle sen viisauden ja rohkeuden, jota hän tarvitsee perheessään.

Rawad

Somali 2 Toukokuu 15 Small

”Ohjelmienne jälkeen olen alkanut ajatella asioista eri tavalla. En usko, että Jeesus on Jumalan Poika, koska meille on opetettu, että hän on vain yksi profeetoista. Toisaalta näyttää siltä, että meille ei ole opetettu hänestä oikein. Haluan tähän apua, jotta voisin ymmärtää Jeesusta ja saada häneltä apua. Auttakaa minua tuntemaan hänet.”

* Rukoilkaa kuuntelijan puolesta, että hänen sydämensä muuttuu ja hän saisi ottaa Jeesuksen vastaan iankaikkisena apunaan.

Frifet, Algeria

Somali 2 Toukokuu 15 Small

”Olen seurannut ohjelmaanne ja alkanut miettiä, kuka Jeesus oikein on? Ja miten hän pystyy antamaan minulle elämän, hyvän elämän? Pelottaa ajatella, että minun uskontoni ei olisikaan oikea tie, mutta haluaisin tuntea sen kristinuskon Jeesuksen, josta te puhutte.”

* Rukoilkaa Fadian puolesta, että Pyhä Henki saisi tehdä työtään hänen sydämessään, että pelko kaikkoaisi ja että hän saisi kokea Jeesuksen rakkauden ja Hänen ilonsa.

Fadia, Algeria

Somali 2 Toukokuu 15 Small

Kiitos Jumalalle siunauksista joita olemme saaneet Jaavan Toivoa Naisille-ohjelmien kautta voidessamme yhdessä tutkia Raamattua. Abrahamin ja Saaran tarinan kautta opimme ettei pidä joutua epätoivon valtaan. Jumalan voima oli valtava Aabrahamin ja Saaran elämässä.

Sumarmin (mies) – Jaava

 

Indonesia Kuuntelija Kokous Nainen Vankila 2008 Kuva TWR Pieni Kuva

Raamattu-opetus Jaavan Toivoa Naisille ohjelmissa on ollut suureksi siunaukseksi. Olen myös saanut tietoa rottien levittämistä sairauksista, sekä miten parantaa selkäkipuja, banaanien terveysvaikutuksesta ynnä miten parantaa pään hilse. Ohjelmistanne on paljon hyötyä.

Mulianah (nainen) – Jaava

 

Indonesia Kuuntelija Kokous Nainen Vankila 2008 Kuva TWR Pieni Kuva

 

Olen tuntenut suurta siunausta  Jaavan Toivoa Naisille ohjelmien terveys-opetuksista. Olen saanut paljon uutta tietoa. Myös Raamattu-opetus on vahvistanut minua. Kiitos Jaavan Toivoa Naisille ohjelmista.

Tiami (nainen) - Jaava

Indonesia Kuuntelija Kokous Nainen Vankila 2008 Kuva TWR Pieni Kuva

Tulin vakuuttuneeksi anteeeksiannon tärkeydestä Jaavan Toivoa Naisille ohjelman Raamattu-opetuksen kautta. Kuten kaikille, anteeksiantaminen on vaikeaa, mutta aina kun pyydämme Jumalaa meitä auttamaan, Hän varmasti antaa voiman siihen.

Petrus Yasin (mies) - Jaava

Jaavan Toivoa Naisille-ohjelma, Cahyaning Agesang, on ollut kovin hyödyllinen minulle. Tieto hyvän ja tuoreen kalaruuan terveellisyydestä on ollut suureksi siunaukseksi. Nayttää siltä että kalaruokien syöminen on hyödyllistä; asiasta en ollut tietoinen aikaisemmin.

Mulianah (nainen) – Malang, Itä Jaava

Indonesia Kuuntelija Kokous Nainen Vankila 2008 Kuva TWR Pieni Kuva

Kuuntelen Toivoa naisille -ohjelman poikkeuksetta. Joka kerta siitä on iloa. Saan hyviä vinkkejä. Erityisesti jakso "Onnellisen perheen perusta" on auttanut meitä. Se auttoi minua parantamaan yhtä ja toista tapaani. Opin paljon siitä, miten miehen ja vaimon tulee käsitellä asioita, ja varsinkin listoista, joissa kerrottiin, miten kannattaa ja miten ei kannata toimia. Olen varma, että jokaisessa perheessä kannattaisi kuunnella näitä ohjelmia.

Nainen Intiasta, Tamil Nadu

Women In Koraput Kuva Erkki Salo

Uskoin ennen moniin jumaliin. Kun sairastuin, turvauduin noituuteen ja mustaan magiaan. Uhrasin vuohen ja kukon, mutta en parantunut, vaan tilani paheni. Sitten eräs tuttu nainen kertoi bhilinkielisistä kristillisistä radio-ohjelmista, joiden kautta saisin apua. Päätin kokeilla. Yllätyin suuresti. Rukoilin Jeesusta, kuten ohjelmassa kehotettiin. Paranin ja sain rauhan. Vähitellen ymmärsin enemmän evankeliumia ja päätin seurata Jeesusta. Ohjelmien kautta saan vahvistusta uskolleni. Olen kertonut ohjelmista monille naisille.

Nainen Intiasta

Women In Koraput Kuva Erkki Salo

Taustamme mieheni kanssa on toisen uskonnon piirissä. Viljelemme maata ja meillä on yksi tytär. Löysin Toivoa naisille -ohjelmat näin. Minulla oli kovia vatsakipuja. Kävin monien lääkäreiden luona, mutta diagnoosia ei osattu tehdä. Kävin myös poppamiesten luona. Kaikkeen meni paljon rahaa ihan turhaan enkä saanut rauhaa. Sitten joku näki surkean tilani ja sanoi, että monet ovat saaneet siunausta Toivoa naisille -ohjelmasta. En omistanut radiota, mutta lainasin naapurilta. Kuuluvuus oli vähän huono, mutta kuulin selkeästi, että minua kehotettiin avaamaan sydämeni ovi Herralle, joka kolkuttaa. Polvistuin ja rukoilin Jeesusta elämääni. Tapahtui ihme, sillä viikossa vatsakipu parantui. Olen todistanut Herrasta monille ja moni on tullut uskoon. Tiedän, että jos en olisi kuullut radio-ohjelmasta, en olisi saanut tietää Jeesuksesta.

Nainen Intiasta

Women In Koraput Kuva Erkki Salo

Kouluttamattomana oli vaikea huolehtia perheestä. Masennuin ja aloin juoda. Humalassa olin väkivaltainen kotona. Lopulta päätin tehdä itsemurhan. Kaadoin kerosiinia päälleni ja sytytin itseni tuleen. Naapurit kuitenkin pelastivat minut. Vähän sen jälkeen meillä kävi kristitty evankelista ja antoi meille radion. Hän myös asetti siihen TWR:n kristillisten ohjelmien taajuuden. Niin kuulimme Toivoa naisille -ohjelman, jossa juuri silloin puhuttiin alkoholismista vapautumisesta. Aloimme kuunnella säännöllisesti. Pian ymmärsin, että olen syntinen ja tein parannuksen. Aloin uskoa Jeesukseen ja nyt myös vaimoni uskoo.

Mies Intiasta, Gujaratista

Women In Koraput Kuva Erkki Salo

Elämäni on ollut täynnä vaikeuksia. Olen nyt toisessa avioliitossa ja minulla on 2 lasta. Menin naimisiin hyvin nuorena. 19-vuotiaana sain ensimmäisen lapseni. 15-vuotiaana tämä lapsi kuoli liikenneonnettomuudessa. Tapaus muutti mieheni luonnetta, eikä hän ollut enää sama mies. 3 vuotta onnettomuuden jälkeen menetimme kaiken. Mieheni kuoli sydänkohtaukseen. Nämä vuodet olivat sanomattoman vaikeita. Voimani olivat täysin poissa. En käynyt missään kodin ulkopuolella. Naapurit auttoivat minua ruuanlaitossa ja siivouksessa. Koin syvää toivottomuutta ja halusin kuolla itsekin. Eräänä päivänä naapurini suositteli minulle radio-ohjelmianne. En tiennyt, että hän oli kristitty. Hän kertoi, että ohjelmat ehkä auttavat minua. Minun tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin kuunnella. Tämä naapurini oli erilainen kuin muut. Hän oli aina ensimmäisenä auttamassa toisia, ja toisetkin auttoivat häntä. Tehdäkseni hänelle mieliksi aloin kuunnella radio-ohjelmianne. Ajattelin, etteivät radio-ohjelmat voi auttaa ketään. Nyt olen kuitenkin toiveikas; rukoilen joka päivä. Olen mennyt uudelleen naimisiin. Rukoilen perheeni puolesta päivittäin. Tiedän, että olemme arvokkaita Jumalan silmissä. Vaikka emme ymmärräkään nyt aivan kaikkea, eräänä päivänä kaikki selviää. Muutos elämässäni ei tapahtunut hetkessä, mutta ohjelmanne ovat olleet suureksi avuksi. Minulla ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuutta kertoa elämästäni ja kiittää.

42-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Olen 29-vuotias. Olen kasvanut pienessä kylässä. 16-vuotiaana rakastuin 19-vuotiaaseen mieheen. Perheemme olivat vihamielisiä keskenään, eivätkä antaneet meidän mennä naimisiin. Karkasimme kylästä ja muutimme suureen kaupunkiin asuaksemme yhdessä. Meidän molempien täytyi käydä työssä. Kotikylämme perinteiden mukaan nainen ei voi käydä ansiotyössä. Kun perheemme kuulivat asiasta, lähettivät he veljeni kaupunkiin tappaakseen mieheni. Nuorempi veljeni löysi meidät. Hän tappoi mieheni. Minä pakenin. Veljeni saatiin kiinni ja hän joutui vankilaan. Minulla ei ollut mitään paikkaa minne mennä. Sitten tapasin erään miehen, joka kohteli minua ystävällisesti. Luulin, että voisin luottaa häneen, mutta hän myikin minut toiselle miehelle. Pelkäsin henkeni edestä. Pelkäsin tätä miestä ja pelkäsin perhettäni. Minulla ei ollut paikkaa minne mennä. Eräänä päivänä huomasin olevani raskaana. Synnytin tyttölapsen. Haluaisin suojella pientä tyttöä, mutta olen itsekin avuton. Ohjelmanne antavat minulle toivoa. Usein itken, kun kuuntelen sanojanne. Rukoilen, että Herra auttaisi meitä. Rukoilkaa puolestamme.

29-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Asun yksin, lapseni asuvat eri kaupungissa. Tapaan heitä vain juhlapyhinä. Mieheni kuoli muutama vuosi sitten. Te olette olleet minulle valona yksinäisessä ja pimeässä elämänvaiheessa. Olen muslimitaustasta, eikä minulla ole koskaan ollut suhdetta Jumalaan elämäni aikana. En edes tiennyt, että Jumalaan voi saada henkilökohtaisen suhteen. Yksin jäätyäni aloin kyselemään näitä asioita. Ohjelmienne kautta olen saanut vastauksia kysymyksiini. Aloin ymmärtää, että minun pitää saada syntini anteeksi. Minun tuli myös antaa anteeksi niille jotka olivat loukanneet minua. Kiitän teitä suuresti. Nyt koen vapautta sydämessäni. En kanna katkeruutta lapsiani kohtaan siitä, että he eivät tule käymään luonani. Kaipaan heitä, mutta en ole katkera. Mielenkiintoista on myös huomata, että uskoontuloni jälkeen he ovat käyneet luonani vähän useammin.

67-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Olen 19 vuotias työssäkäyvä nainen. Perheeseeni kuuluu kaksi sisarta, joista minä olen vanhin. Äitini ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Isäni oli työssä rakennuksilla, ennen kuin hänelle sattui onnettomuus. Nyt olemme taloudellisissa vaikeuksissa. En siksi ole voinut jatkaa opiskelua. Kuuntelen ohjelmianne, mikä antaa toivoa vaikeuksissani. Usein olen tuntenut itseni yksinäiseksi, mutta kuunneltuani ohjelmianne huomaan, että olen löytänyt ystäviä. En ole enää yksinäinen. Tiedän että Jumala on armollinen minua kohtaan. Hän vahvistaa minua ja tulee pitämään huolen minusta ja perheestäni.

19-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Äitini tuli raskaaksi raiskauksen seurauksena. Siitä syystä hän antoi minut orpokotiin. Sitten eräs perhe adoptoi minut. Elämäni on ollut kovaa. Vuosien kuluttua otin selvää oikean äitini henkilöllisyydestä, mutta hän ei halunnut tavata minua. Ymmärrän hänen syynsä. Se ei kuitenkaan auta minua emotionaalisessa hädässäni. Minunkaan elämäni ei ole ollut helppo. Perhe, joka adoptoi minut, ei pitänyt minua saman arvoisena kuin muut lapset. He kohtelivat minua kuin palvelijaa. Minua kohdeltiin erilailla kuin muita lapsia. He muistuttivat minua jatkuvasti siitä, että olin adoptoitu. Kun kasvoin isommaksi he panivat minut siivoamaan, laittamaan ruokaa ja tekemään kaikkea työtä, mitä talossa piti tehdä. Kun täytin 18 vuotta, minut myytiin vaimoksi itseäni paljon vanhemmalle miehelle. Se vaikeutti elämääni edelleen. Olen yhänaimisissa hänen kanssaan, sillä minulla ei ole muuta paikkaa minne mennä. Olen kertonut paljon elämäni ongelmista. Tärkein syy kuitenkin yhteydenotolleni on se, että olen pyytänyt Kristuksen elämääni ja tahdon jakaa asian jonkun kanssa. Siitä on nyt kulunut 4 kuukautta. Tunnen, että minullakin on ihmisarvo. Kiitos teille radio-ohjelmistanne. Niiden kautta en ole yksinäinen … olettehan sisariani Kristuksessa, eikö vain?

22-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Kasvoin köyhässä perheessä. En osaa kirjoittaa, enkä lukea. Perheeseemme kuuluu 4 sisarta. Olemme tehneet ansiotyötä lapsuudestamme asti. Meidät naitettiin varattomille miehille. Elämme vaikeissa olosuhteissa. Mieheni on työssa tehtaassa ja meillä on yksi lapsi. Emme voi hankkia useampia lapsia, koska emme pystyisi elättämään heitä. Käyn siivoamassa koteja. Ansaitsen vähän rahaa tällä tavoin. Minulla on pieni radiovastaanotin, jonka otan mukaan, kun menen siivoustyöhön. 6 kuukautta sitten kuulin ensimmäistä kertaa ohjelmianne. Ohjelmienne kautta saamani tieto on ollut suureksi avuksi. Myös kaikki se, mitä kerroitte Jumalasta. Ohjelmanne antaa minulle toivoa tulevaisuuteen. Tiedän, että elämäni ei ole omissa käsissäni, vaan kaikki on Jumalan kädessä. Kuuntelen ohjelmianne kaikkialle, minne menenkin. Kerran perhe, jonka kotia käyn siivoamassa, oli paikalla. He olivat vihaisia minun kuunnellessa ohjelmaanne. Melkein menetin työpaikkani. Kuukausi sitten otin Jeesuksen vastaan Herranani ja Vapahtajanani.

27-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Olen sairaanhoitaja, pidän huolta vanhuksista. Yritän olla mahdollisimman avulias. En ole käynyt kouluja, mutta olen oppinut sairaanhoitotaidon. Pidän vanhuksista ja autan heitä mielelläni. Minulla on kaksi lasta, jotka ovat islamilaisessa koulussa. Aviomieheni on hyvin konservatiivinen. Käyn avustamassa vanhaa rouvaa, joka kuuntelee radio-ohjelmaanne koko ajan. Aluksi se ärsytti minua, mutta päätin olla sanomatta mitään – olinhan siellä ansaitakseni rahaa suureen tarpeeseen. Vähän myöhemmin aloin pitää kuulemistani radio-ohjelmista. Erityisesti kiinnostuin teidän ohjelmistanne. En ymmärrä miksi aloin kerran itkemään kuunnellessani ohjelmaanne. Rouva, jota avustin, oli kristitty. Hän kertoi enemmän Jumalasta. Otin Jeesuksen vastaan Herranani ja Vapahtajanani. Minulla ei ole rohkeutta kertoa uskostani kenellekään. Kaksi kuukautta sitten vanha rouva meni Herran luo (kuoli). Hän on paras ihminen, jonka koskaan olen tavannut. Hänen kauttaan tulin tuntemaan Jeesuksen ja teidät.

41-vuotias nainenTurkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small
Back To Top