skip to Main Content

Turkki

Kuuntelijapalautteet - Turkki

Elämäni on ollut täynnä vaikeuksia. Olen nyt toisessa avioliitossa ja minulla on 2 lasta. Menin naimisiin hyvin nuorena. 19-vuotiaana sain ensimmäisen lapseni. 15-vuotiaana tämä lapsi kuoli liikenneonnettomuudessa. Tapaus muutti mieheni luonnetta, eikä hän ollut enää sama mies. 3 vuotta onnettomuuden jälkeen menetimme kaiken. Mieheni kuoli sydänkohtaukseen. Nämä vuodet olivat sanomattoman vaikeita. Voimani olivat täysin poissa. En käynyt missään kodin ulkopuolella. Naapurit auttoivat minua ruuanlaitossa ja siivouksessa. Koin syvää toivottomuutta ja halusin kuolla itsekin. Eräänä päivänä naapurini suositteli minulle radio-ohjelmianne. En tiennyt, että hän oli kristitty. Hän kertoi, että ohjelmat ehkä auttavat minua. Minun tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin kuunnella. Tämä naapurini oli erilainen kuin muut. Hän oli aina ensimmäisenä auttamassa toisia, ja toisetkin auttoivat häntä. Tehdäkseni hänelle mieliksi aloin kuunnella radio-ohjelmianne. Ajattelin, etteivät radio-ohjelmat voi auttaa ketään. Nyt olen kuitenkin toiveikas; rukoilen joka päivä. Olen mennyt uudelleen naimisiin. Rukoilen perheeni puolesta päivittäin. Tiedän, että olemme arvokkaita Jumalan silmissä. Vaikka emme ymmärräkään nyt aivan kaikkea, eräänä päivänä kaikki selviää. Muutos elämässäni ei tapahtunut hetkessä, mutta ohjelmanne ovat olleet suureksi avuksi. Minulla ei ole ollut aikaisemmin mahdollisuutta kertoa elämästäni ja kiittää.

42-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Olen 29-vuotias. Olen kasvanut pienessä kylässä. 16-vuotiaana rakastuin 19-vuotiaaseen mieheen. Perheemme olivat vihamielisiä keskenään, eivätkä antaneet meidän mennä naimisiin. Karkasimme kylästä ja muutimme suureen kaupunkiin asuaksemme yhdessä. Meidän molempien täytyi käydä työssä. Kotikylämme perinteiden mukaan nainen ei voi käydä ansiotyössä. Kun perheemme kuulivat asiasta, lähettivät he veljeni kaupunkiin tappaakseen mieheni. Nuorempi veljeni löysi meidät. Hän tappoi mieheni. Minä pakenin. Veljeni saatiin kiinni ja hän joutui vankilaan. Minulla ei ollut mitään paikkaa minne mennä. Sitten tapasin erään miehen, joka kohteli minua ystävällisesti. Luulin, että voisin luottaa häneen, mutta hän myikin minut toiselle miehelle. Pelkäsin henkeni edestä. Pelkäsin tätä miestä ja pelkäsin perhettäni. Minulla ei ollut paikkaa minne mennä. Eräänä päivänä huomasin olevani raskaana. Synnytin tyttölapsen. Haluaisin suojella pientä tyttöä, mutta olen itsekin avuton. Ohjelmanne antavat minulle toivoa. Usein itken, kun kuuntelen sanojanne. Rukoilen, että Herra auttaisi meitä. Rukoilkaa puolestamme.

29-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Asun yksin, lapseni asuvat eri kaupungissa. Tapaan heitä vain juhlapyhinä. Mieheni kuoli muutama vuosi sitten. Te olette olleet minulle valona yksinäisessä ja pimeässä elämänvaiheessa. Olen muslimitaustasta, eikä minulla ole koskaan ollut suhdetta Jumalaan elämäni aikana. En edes tiennyt, että Jumalaan voi saada henkilökohtaisen suhteen. Yksin jäätyäni aloin kyselemään näitä asioita. Ohjelmienne kautta olen saanut vastauksia kysymyksiini. Aloin ymmärtää, että minun pitää saada syntini anteeksi. Minun tuli myös antaa anteeksi niille jotka olivat loukanneet minua. Kiitän teitä suuresti. Nyt koen vapautta sydämessäni. En kanna katkeruutta lapsiani kohtaan siitä, että he eivät tule käymään luonani. Kaipaan heitä, mutta en ole katkera. Mielenkiintoista on myös huomata, että uskoontuloni jälkeen he ovat käyneet luonani vähän useammin.

67-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Olen 19 vuotias työssäkäyvä nainen. Perheeseeni kuuluu kaksi sisarta, joista minä olen vanhin. Äitini ei osaa lukea eikä kirjoittaa. Isäni oli työssä rakennuksilla, ennen kuin hänelle sattui onnettomuus. Nyt olemme taloudellisissa vaikeuksissa. En siksi ole voinut jatkaa opiskelua. Kuuntelen ohjelmianne, mikä antaa toivoa vaikeuksissani. Usein olen tuntenut itseni yksinäiseksi, mutta kuunneltuani ohjelmianne huomaan, että olen löytänyt ystäviä. En ole enää yksinäinen. Tiedän että Jumala on armollinen minua kohtaan. Hän vahvistaa minua ja tulee pitämään huolen minusta ja perheestäni.

19-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Äitini tuli raskaaksi raiskauksen seurauksena. Siitä syystä hän antoi minut orpokotiin. Sitten eräs perhe adoptoi minut. Elämäni on ollut kovaa. Vuosien kuluttua otin selvää oikean äitini henkilöllisyydestä, mutta hän ei halunnut tavata minua. Ymmärrän hänen syynsä. Se ei kuitenkaan auta minua emotionaalisessa hädässäni. Minunkaan elämäni ei ole ollut helppo. Perhe, joka adoptoi minut, ei pitänyt minua saman arvoisena kuin muut lapset. He kohtelivat minua kuin palvelijaa. Minua kohdeltiin erilailla kuin muita lapsia. He muistuttivat minua jatkuvasti siitä, että olin adoptoitu. Kun kasvoin isommaksi he panivat minut siivoamaan, laittamaan ruokaa ja tekemään kaikkea työtä, mitä talossa piti tehdä. Kun täytin 18 vuotta, minut myytiin vaimoksi itseäni paljon vanhemmalle miehelle. Se vaikeutti elämääni edelleen. Olen yhänaimisissa hänen kanssaan, sillä minulla ei ole muuta paikkaa minne mennä. Olen kertonut paljon elämäni ongelmista. Tärkein syy kuitenkin yhteydenotolleni on se, että olen pyytänyt Kristuksen elämääni ja tahdon jakaa asian jonkun kanssa. Siitä on nyt kulunut 4 kuukautta. Tunnen, että minullakin on ihmisarvo. Kiitos teille radio-ohjelmistanne. Niiden kautta en ole yksinäinen … olettehan sisariani Kristuksessa, eikö vain?

22-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Kasvoin köyhässä perheessä. En osaa kirjoittaa, enkä lukea. Perheeseemme kuuluu 4 sisarta. Olemme tehneet ansiotyötä lapsuudestamme asti. Meidät naitettiin varattomille miehille. Elämme vaikeissa olosuhteissa. Mieheni on työssa tehtaassa ja meillä on yksi lapsi. Emme voi hankkia useampia lapsia, koska emme pystyisi elättämään heitä. Käyn siivoamassa koteja. Ansaitsen vähän rahaa tällä tavoin. Minulla on pieni radiovastaanotin, jonka otan mukaan, kun menen siivoustyöhön. 6 kuukautta sitten kuulin ensimmäistä kertaa ohjelmianne. Ohjelmienne kautta saamani tieto on ollut suureksi avuksi. Myös kaikki se, mitä kerroitte Jumalasta. Ohjelmanne antaa minulle toivoa tulevaisuuteen. Tiedän, että elämäni ei ole omissa käsissäni, vaan kaikki on Jumalan kädessä. Kuuntelen ohjelmianne kaikkialle, minne menenkin. Kerran perhe, jonka kotia käyn siivoamassa, oli paikalla. He olivat vihaisia minun kuunnellessa ohjelmaanne. Melkein menetin työpaikkani. Kuukausi sitten otin Jeesuksen vastaan Herranani ja Vapahtajanani.

27-vuotias nainen Turkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small

Hei. Olen sairaanhoitaja, pidän huolta vanhuksista. Yritän olla mahdollisimman avulias. En ole käynyt kouluja, mutta olen oppinut sairaanhoitotaidon. Pidän vanhuksista ja autan heitä mielelläni. Minulla on kaksi lasta, jotka ovat islamilaisessa koulussa. Aviomieheni on hyvin konservatiivinen. Käyn avustamassa vanhaa rouvaa, joka kuuntelee radio-ohjelmaanne koko ajan. Aluksi se ärsytti minua, mutta päätin olla sanomatta mitään – olinhan siellä ansaitakseni rahaa suureen tarpeeseen. Vähän myöhemmin aloin pitää kuulemistani radio-ohjelmista. Erityisesti kiinnostuin teidän ohjelmistanne. En ymmärrä miksi aloin kerran itkemään kuunnellessani ohjelmaanne. Rouva, jota avustin, oli kristitty. Hän kertoi enemmän Jumalasta. Otin Jeesuksen vastaan Herranani ja Vapahtajanani. Minulla ei ole rohkeutta kertoa uskostani kenellekään. Kaksi kuukautta sitten vanha rouva meni Herran luo (kuoli). Hän on paras ihminen, jonka koskaan olen tavannut. Hänen kauttaan tulin tuntemaan Jeesuksen ja teidät.

41-vuotias nainenTurkista

Sabri Tuzcu 182696 Unsplash Small
Back To Top