skip to Main Content
Hannan Ja Martan Nimipäivät Vetivät Koolle Turussa
Domcafén hoitaja Aino Jämsä tarjoili Hannan päivän kahveja. Pastori Saara Markkula palveli hiljentymishetkessä ja ehtoollisella. Kuva: Seija Niemi.

Hannan ja Martan nimipäivät vetivät koolle Turussa

Turun alueen Toivoa naisille -ryhmät tapasivat toisiaan ja kutsuivat muitakin Hannan ja Martan nimipäiväkahveille. Hannaa juhlitaan naisten viikolla ja Marttaa vähän myöhemmin heinäkuussa.

Turun Katariinanseurakunnan Martan päivän juhlilla on jo yli kymmenen vuoden perinne. Muutamana viime vuotena samalla kertaa on vietetty myös Toivoa naisille -työn juhlaa. Martan päivän juhlan alullepanija Pirkko Mäkinen on ahkera rukoilija ja Varissuon Toivoa naisille -ryhmän kantavia voimia.

Tänä vuonna Turun Hannunniitussa järjestetyssä juhlassa kuultiin lauluja heprean, venäjän ja suomen kielellä Terttu Takalan esittämänä. Katariinan seurakunnan seurakuntapastori Anna Hälli toimi juhlan innostavana juontajana ja säesti pianolla myös esityksiä ja yhteislauluja.

Seminaari keväällä

Hannan päivän kahveja on jo muutaman vuoden nautittu Turun tuomiokirkon Domcaféssa. Kahvit nautittiin tänä vuonna ulkona terassilla ja yhdessäoloa jatkettiin tuomiokirkon Tarkk’ampujan kappelissa. Siellä hiljennyttiin ja vietettiin pyhää ehtoollista, jonka jakoi seurakuntapastori Saara Markkula.

Molemmat tapaamiset olivat Turun arkkihiippakunnan Toivoa naisille -työn aluetiimin järjestämiä yhdessä seurakunnan kanssa. Aluetiimi on toiminut vuoden 2016 syksystä lähtien. Siihen kuuluvat Pirjo Hintsa ja Kristiina Annala Turun Kupittaan Toivoa naisille ryhmästä, Eva Ora Turun Uittamolta ja Katja Pihlajamäki Uudenkaupungin ryhmästä.

Nyt Turun Hannan päivän viettoon on tulossa muutos. Koska kesänvietossa muualla olevat eivät ole päässeet Hannan päivän kahveille, yhteinen tapaaminen on päätetty siirtää syksyyn.
Tiimi suunnittelee parhaillaan keväällä 2019 Sansan ja Arkkihiippakunnan kanssa yhteistyössä järjestettävää Toivoa naisille -seminaaria.

Back To Top