skip to Main Content
Hellä Sana Voi Pehmittää Riitaa
Navy Soo juontaa Kambodžan Toivoa naisille -ohjelmat. Ne ovat jatkuneet normaalisti myös koronapandemian aikana.

Hellä sana voi pehmittää riitaa

Perheessä syntyy väistämättä ristiriitatilanteita. On mahdotonta elää saman katon alla olematta aina välillä eri mieltä asioista. Kun erimielisyydet paisuvat, ne alkavat häiritä perhe-elämää. Sovittamattomat ristiidat haittaavat parisuhdetta. Emme voi olla yhtä kuten Jumala tarkoitti.

Esimerkiksi sopii kambodžalaisen pariskunnan avioliitto. Kutsutaan paria Chanin perheeksi. Pari riiteli paljon, eivätkä puolisot lopulta enää puhuneet toisilleen. Ikäväksi muuttuneessa suhteesssa liikahti jotain, kun pari alkoi yhdessä kuunnella Toivoa naisille -ohjelmaa radiosta. Chanit kuulivat Jumalan Sanassaan antamia neuvoja siitä, kuinka elää sopusoinnussa yhdessä.

Perheen vaimo kertoo: ”Kuuntelimme Toivoa naisille -ohjelmaa, joka käsitteli ristiriitoja perhe-elämässä. Opimme, että meidän tulee vastuuntuntoisina vanhempina sietää ristiriitoja, kunnioittaa toisiamme ja olla toisillemme avuksi. Näin voimme olla esimerkkinä lapsillemme.”

Perheen äiti sanoo huomanneensa, miten hellä sana voi pehmittää tilannetta, kun ollaan eri mieltä. Opetus ristiriitojen käsittelystä sai pariskunnan pyytämään toisiltaan anteeksi lasten edessä. Chanin perheen esimerkki on hyvä muistutus siitä, että Jumala on erikoistunut ristiriitojen sovitteluun sukupuolten, rotujen, ihmisryhmien ja perheenjäsenten välillä.

Sisäinen kipu hellitti

Intialainen Mira kertoo toisen tarinan Jumalan armosta. Hän joutui elämään 12 vuoden ajan parisuhteessa, jossa hänen miehellään oli rinnakkaissuhteita. Hän koki sisäistä tuskaa. Toivoa naisille -ohjelman välityksellä Mira kuuli ja alkoi itsekin ajatella, että hänen tulisi rukoilla miehensä puolesta.

Mira kertoo: ”Päätin taistella rukouksessa elämäni puolesta. Laitoin kaikki taakkani ja kipuni Jumalan käsiin. Jumalan voima alkoi vaikuttaa, ja vähitellen mieheni vapautui uskottomuuden synnin kahleesta. Kun haluamme elää Jumalan Sanan mukaan ja luottaa sen lupauksiin, Jumala on uskollinen ja muuttaa elämäämme.”

Haavoittuvien puolesta

Kansainvälinen Toivoa naisille -rukousliike toimii haavoittuvassa asemassa olevien tyttöjen ja naisten puolesta. Se tuo esiin epäkohtia kuten koulutuksen, terveyden ja jopa ihmisarvon puute. Samalla se voimaannuttaa naisia kertomalla, että nainen on Jumalan silmissä arvokas ja rakastettu.

Toivoa naisille -ohjelmia ja niistä muokattuja versioita lähetetään radion lisäksi sosiaalisen median kanavilla, YouTubessa ja internetissä. Ohjelmia tuotetaan ja lähetetään yli 73 kielellä.

Noin 110 000:aa naista 125 maassa yhdistää rukouskalenteri, jonka avulla rukoillaan joka päivä lyhyt rukous maailman naisten puolesta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 109 Toivoa naisille -rukousryhmää. Suomalaiset tukevat Toivoa naisille -ohjelmien tuottamista ja lähettämistä kymmenellä kielellä.

Lähde: TWR Women of Hope/Maribeth Hynnes Stevens

Back To Top