skip to Main Content
Kambodžassa Kuulijat Saavat Ohjelman Käteen
Navy So koordinoi Toivoa naisille -työtä Kambodžassa. Suomalaiset tukevat taloudellisesti khmerinkielisten ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä. Kuva: TWR.

Kambodžassa kuulijat saavat ohjelman käteen

Toivoa naisille -radio-ohjelmat herättävät Kambodžassa niin paljon mielenkiintoa, että ohjelmien tallenteita haetaan kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n toimistosta.

Toivoa naisille -työn koordinaattori Navy So kertoo useista vieraista, jotka ovat poikenneet hakemaan muistitikulle tai cd-levylle tallennettuja ohjelmia. Yksi kävijöistä on Good News Mission -kirkon pastori NhikVanna, joka kiinnostui ohjelmasta kuultuaan siitä välähdyksen radiossa.

– Hän halusi viedä ohjelman jaksoja kerran kuussa kokoontuvan seurakunnan ryhmän käyttöön. Hän uskoi, että erityisesti terveyteen liittyvistä aiheista olisi hyötyä ja Raamatun opetus toisi rohkaisua, Navy So kertoo.

Kaksi osuutta

Toivoa naisille -ohjelma koostuu kahdesta 15 minuutin osuudesta. Toinen käsittelee arkisia asioita kuten terveyttä, ihmissuhteita tai vaikkapa kasvimaan perustamista. Toinen osuus tuo mukaan hengellisen ulottuvuuden. Vastauksia etsitään Raamatusta.

Kambodžassa ohjelmia lähetetään khmerin kielellä. Suomalaiset avustavat taloudellisesti ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä.

Samanlaisia ohjelmia lähetetään 76 kielellä eri puolilla maailmaa. Niiden lähettäminen on osa kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa on TWR:n yhteistyökumppani Suomessa.

Kambodžassa ohjelmia kuunnellaan usein ryhmissä. Ohjelmia käytetään myös seurakuntien opetusmateriaalina. Navy So kertoo Mean Sombosta, joka kuuli ohjelmista erään pastorin esitellessä TWR:n työtä:

– Mean Sombo vetää 15 henkilön pienryhmää kirkossaan. Hän uskoi ohjelmien tuovan ryhmälle eväitä hengelliseen kasvuun.

Ohjelma rohkaisee

Sana ohjelmista leviää monella tavalla.

– Eräs vakituinen kuuntelijamme ja kuuntelijaryhmän jäsen kertoi ohjelmista kolmelle naiselle, jotka halusivat kuuntelijaryhmän omaan kirkkoonsa, Navy So kertoo.

Ohjelmien hakijoilla on usein samantyyppisiä perusteita, miksi he ovat tulleet hakemaan tallenteen. Sekä käytännön osuus että hengellinen osuus ovat tärkeitä.

– Ohjelma kiinnostaa, koska se rohkaisee naisia luottamaan siihen, että Jumala auttaa elämän vaikeuksissa, Navy So sanoo.

TRW Women of Hope

Back To Top