skip to Main Content
Konferenssi Vie Katseen Maailman Naisiin
Maarit Korhonen sanoo voineensa kertoa Toivoa naisille -ryhmässä luottamuksellisesti syvistäkin tunteista. – Olen saanut kokea toisten tukevan ja ymmärtävän.

Konferenssi vie katseen maailman naisiin

Teimme valtavan määrän paperiperhosia, joilla koristelimme kirkon. Yhteinen ruokailu ja juhla toi yhteenkuuluvuuden tunnetta muiden naisten kanssa. Ystävystyin erään naisen kanssa ja olemme jakaneet siitä lähtien toisillemme peukkuja sosiaalisen median yhteisöpalvelu Facebookissa.

Näin kuvaa pirkkalalainen Maarit Korhonen kokemustaan Pirkkalassa vuonna 2017 järjestetystä valtakunnallisesta Toivoa naisille (TN)-työn konferenssista.

Hän lisää vielä ehkä tärkeimmän.

– Koin ilmapiirin rakastavaksi. Oli helppo olla oma itsensä.

Nyt neljän vuoden jälkeen Pirkkala kutsuu taas naisia Pirkkalasta ja eri puolilta Suomea lokakuun viimeisenä lauantaina järjestettävään TN-konferenssiin. Toinen konferenssi järjestetään seuraavana päivänä sunnuntaina Äänekoskella.

Korhonen sanoo, että uutiset Afganistanista ovat tuoneet Toivoa naisille -työn teemat entistäkin selvemmin esille: tietoisuus tyttöjen ja naisten tilanteesta eri puolilla maailmaa ja heidän puolestaan rukoileminen. Eri medioiden kautta lähetettävät TN-ohjelmat viestivät erityisesti naisille siitä, että jokainen heistä on arvokas ja luotu yhdenvertaiseksi miehen kanssa.

– Minua innostaa ja rohkaisee se, että voin auttaa hädässäolevia tyttöjä ja naisia saamaan elämäänsä sisältöä ja turvaa.

Kansainväliset vieraat

Pirkkalan ja Äänekosken konferenssien pääpuhujaksi tulee Toivoa naisille -liikkeen kansainvälinen johtaja Peggy Banks Yhdysvalloista. Hänen väitöstutkimuksensa käsitteli naisten johtajuutta. Hän on kouluttanut naisjohtajia eri puolilla maailmaa ja auttanut seksiperäisen ihmiskaupan uhreja kotimaassaan ja muuallakin.

Työ on kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. Suomessa sen taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa.

Banks puhuu Pirkkalassa teemanaan Kantakaa toistenne taakkoja. Juhliin tuo terveisensä myös Euroopan, Keski-Aasian, Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan TN-koordinaattori Miia da Silva. Hän aloitti tehtävässään Sansan lähettämänä tämän vuoden alussa. Pirkkalan ja Äänekosken seurakunnat ja Sansa järjestävät konferenssin yhdessä.

Kalenteri yhdistää

Maarit Korhonen on mukana Pirkkalan seurakunnassa noin kerran kuussa kokoontuvassa TN-rukousryhmässä. Rukousryhmiä toimii eri puolilla Suomea yli sata. Niitä yhdistää TN-rukouskalenteri, jossa on yksi rukous kuukauden jokaiselle päivälle. Sen rukoilee yli 10 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa. Kalenterin teemoja ovat esimerkiksi tyttöjen ja naisten koulutus, lapsimorsiamet ja pakolaiset.

– Rukoilemme vaikeassa tilanteessa olevien tyttöjen ja naisten puolesta. Minua innostaa se, että tuhannet naiset ja miehet rukoilevat saman rukouksen samana päivänä. Silloinkin kun ulkopuoliset maat ja järjestöt ovat voimattomia auttamaan hädänalaisia, rukous voi auttaa.

Rukouskalenterin ohella TN-työn toinen kulmakivi ovat TN-ohjelmat, joita lähetetään radion ja muiden medioiden kautta 73 kielellä. Puolen tunnin ohjelmassa puhutaan naisen arjesta ja Jumalasta, joka on rakastava Isä.

– Naisen elämä voi tulla ohjelmien avulla hieman helpommaksi ja hän rakastaa itseään hieman enemmän.

Konferenssien ohjelmat ja ilmoittautuminen Äänekoskelle ja Pirkkalaan  20.10. mennessä osoitteessa Toivoa naisille.fi tai numeroon 019 457 7700. Osallistumismaksu 25 euroa maksetaan paikan päällä.

Äänekosken juhlaa voi seurata 31.10.2021 kello 12.30-16.40 osoitteessa sansa.fi/tapahtumalive. Kello 10 alkavaa messua voi seurata Äänekosken seurakunnan Facebook-sivulla live-lähetyksenä.

Back To Top