skip to Main Content
Kroatiassa Rukousliike Leviää Naisten Aamiaisilla
Lidija Edelinski oli yksi laulunjohtajista Bratislavan Toivoa naisille -työn kansainvälisessä konferenssissa syyskuussa. Kuva: Eeva Vähäsarja

Kroatiassa rukousliike leviää naisten aamiaisilla

Kroatian Toivoa naisille -työ on löytänyt hyvän yhteistyökumppanin Naisten aamiaisliikkeestä.

– Olemme kiitollisia uusista yhteyksistä, joita olemme saaneet vieraillessamme Naisten aamiaisella, sanoo Kroatian Toivoa naisille -työn koordinaattori Lidija Edelinski.

Hän toimii vapaaehtoisena koordinaattorina päivätyönsä ohessa. Hänen työparinaan on toinen vapaaehtoinen Hana Nochta Melinscak.

Hän kertoo Zagrebissa järjestetystä naisten aamiaisesta.

– Jaoimme arpajaisvoittoina cd-levyjä, joissa oli kaksi Toivoa naisille -radio-ohjelmaa. Levyjä oli jaossa myös kirjapöydällämme.

Naisten aamiaisliike on voittoa tavoittelematon kristillinen liike, jonka kanssa Kroatian Toivoa naisille -työ on tehnyt yhteistyötä vuodesta 2016.

Sanoma sopii hetkeen

Seuraava naisten aamiainen järjestetään Kroatian pohjoisosassa Čakovecin kaupungissa.

– Olemme jo ydinjoukon kanssa suunnittelemassa osallistumistamme ja cd-levyjen jakoa.

Puolen tunnin Toivoa naisille -radio-ohjelmat käsittelevät sekä arkisia että hengellisiä asioita. Moni nainen on saanut niistä rohkaisua ja löytänyt rakastavan ja hoitavan Jumalan. Radio-ohjelmia ei lähetetä Suomessa, mutta suomalaiset tukevat ohjelmien tuottamista ja lähettämistä yhdeksällä kielellä.

Lidija Edelinski kertoo rokaisevasta kuuntelijapalautteesta.

– Zagrebin aamiaisella luokseni tuli nainen, joka kertoi kuuntelevansa ohjelmia paikallisradiosta Velika Corigassa. Hän kertoi, että ohjelman sanoma on joka kerran juuri sellainen, jota hän tarvitsee sillä hetkellä.

Edelinski on mielissään myös asenteiden muuttumisesta myönteisemmiksi Toivoa naisille -työtä kohtaan.

– Saimme vierailukutsun Zadariin kirkosta, jonka johtajilla on aiemmin ollut ennakkoluuloja Toivoa naisille -työtä kohtaan. Suhtautuminen on muuttunut sen jälkeen, kun esittelimme työtä naisten kristilllisessä konferensissa viime vuonna.

Kanadassakin kuunnellaan

Zadarissa oli koolla naisia kahdesta eri kirkosta kuuntelemassa Toivoa naisille -työn esittelyä.

– Esittelyn jälkeen söimme lounasta mukavassa ilmapiirissä. Saimme vastata kysymyksiin ja annoimme lahjaksi cd-levyjä, jotka sisältävät Toivoa naisille -ohjelmia.

Ohjelmia kuunnellaan nettiradion kautta myös Yhdysvalloissa, Kanadassa, Australiassa ja monissa Euroopan maissa kuten Ruotsissa, Britanniassa, Sveitsissä, Saksassa, Makedoniassa, Montenegrossa ja Bosnia-Hertsegovinassa.

– Myös Facebook-sivumme kävijämäärät ovat kasvussa, Lidija Edelinski iloitsee.

Lähde: TWR Women of Hope

 

Back To Top