skip to Main Content
Kymmenen Vuotta Toivoa Naisille -työtä Sysmässä
Sysmän Hannat juhlivat

Kymmenen vuotta Toivoa naisille -työtä Sysmässä

Sysmä-Hartolan Toivoa naisille/Hanna-piiri aloitti toimintansa vuonna 2009. Tämän vuoden elokuun viimeisenä lauantaina oli syytä juhlaan. Silloin Sysmän Olavin seurakuntakeskuksessa vietettiin piirin 10-vuotisjuhlaa.

Vierailijat Sansasta innostivat alkuun

Piirin vetäjä, seurakunnan vapaaehtoinen Marja Apilainen kertoi piirin historiasta. Piirin aloitus tapahtui pikku hiljaa. Ensin Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan silloinen työntekijä Marjaana Kotilainen tuli seurakuntaan naistenpäivän vieraaksi. Hän esitteli Sansan työtä ja erityisesti Toivoa naisille/Hanna-työtä, johon kuuluvat kuukausittain ilmestyvä rukouskalenteri sekä Toivoa naisille -radio-ohjelmat. Työ on kansainvälisen medialähetysjärjestö Trans World Radion eli TWR:n työmuoto. Suomessa sen taustajärjestönä on Sansa,

Noin 63 000 esirukoilijaa ympäri maailman rukoilee  rukouskalenterin avulla päivittäin pienen rukouksen maailman naisten puolesta. Rukouskalenterissa on kuukausittain vaihtuva teema, ja joka päivälle on erilainen rukous. Toivoa naisille -radio-ohjelmia tuotetaan yli 70 kielellä eri puolilla maailmaa.

Marjaana Kotilainen kutsui naisia mukaan Sansan tapahtumiin ja leireille. Vähitellen alkoi itää ajatus Hanna-piiristä myös Sysmässä. Piiri aloitti toimintansa Sansan työntekijän Mervi Viuhkon siivittämänä vuonna 2009.

Monipuolista toimintaa

Piiri kokoontuu kerran kuukaudessa kodeissa. Toivoa naisille -rukouskalenterin rukousten  lisäksi tutkitaan Raamattua ja jaetaan omia rukousaiheita. Kesällä pidetään taukoa. Ryhmä on kokoontunut yhteensä jo 90 kertaa. Sysmän ja Hartolan, nykyisen Tainionvirran seurakunnan kannatuskohde on Turkin Toivoa naisille -työ, ja sen lisäksi Hanna-piirin oma kohde on Kambodža.

Piiriläiset ovat vierailleet myös Suomen Toivoa naisille -työn Uskomaton nainen -konferensseissa sekä Sansan toimistolla. Piiri on järjestänyt joka vuosi tapahtuman omassa seurakunnassa. Suurin ponnistus oli Helaleiri kesäkuussa 2011 eli vain pari vuotta piirin perustamisen jälkeen. Sansasta näissä eri tapahtumissa ovat olleet vieraina muun muassa Sansan lähetti Seija Uimonen ja Mervi Viuhko.

Kymmenvuotisjuhlassa vieraina olivat Sansan lähetit Eeva ja Jari Vähäsarja. He kertoivat omasta työstään ja lisäksi Eeva Vähäsarja toi terveiset erityisesti Kambodžan Toivoa naisille -työstä. Vähäsarjojen raamattuopetuksen aiheena oli Oma paikkani Jumalan suunnitelmassa. Huolella järjestetyssä, lämminhenkisessä juhlassa saatiin kuulla myös seurakunnan kappalaisen Petri Virkkusen tervehdyssanat, kaunista keskiaikaista laulua sekä hauska sketsi.

Onnea ja siunausta sekä kaikkea hyvää seuraavalle kymmenvuotiskaudelle Sysmään!

Back To Top