skip to Main Content
Lisa Hall Kokoaa Rukouskalenterin Käyttöömme
Lisa Hall sanoo, että parasta hänen työssään on tutustua upeisiin naisiin eri puolilla maailmaa. Kuva: TWR

Lisa Hall kokoaa rukouskalenterin käyttöömme

Yhdysvaltain Pohjois-Carolinassa asuva Lisa Hall aloitti kansainvälisen Toivoa naisille -liikkeen rukouskoordinaattorina huhtikuun alussa. Osavaltion Cary-nimisessä kaupungissa on kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n päämaja. Toivoa naisille (TN)-rukousliike on osa TWR:n työtä. Suomessa työn taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa. TWR on Hallille tuttu, sillä hän on työskennellyt järjestössä jo kolmen vuoden ajan muissa tehtävissä. Myös hänen miehensä Bob Hall on järjestön palveluksessa.

Olet TN-rukouskalenterin kokoaja. Mitä rukous sinulle merkitsee?

Rukous ja Raamattu ovat minulle kaikki kaikessa. Minulla on Herran Sanan nälkä ja halu keskustella hänen kanssaan rukouksessa. Olen saanut johtaa rukousryhmiä ja -tapahtumia. Rohkaistun nähdessäni rukoilijoita ylistämässä ja tuomassa tarpeensa Taivaalliselle Isälle.

Kerran kuussa julkaistavaa rukouskalenteria käyttää noin 62 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa. Miten kalenteri syntyy?

Jos aiheena on vaikkapa pakolaiset, tutkin ensin aihetta ja hankin tietoa ymmärtääkseni pakolaisten tilanteita. Internetistä löytyy monia luotettavia lähteitä, joista saan ajanmukaista tilasto- ja taustatietoa. Tutkin myös Toivoa naisille -työn raportteja eri puolilta maailmaa ja etsin TWR:n arkistosta aiheeseen liittyviä tarinoita ja toimintaa. Pyysin syyskuun rukouskalenteria varten ajankohtaisia rukousaiheita eri maista. Näin sain ensikäden tietoa siitä, mitä eri maissa tapahtuu.

Koko prosessin ajan rukoilen ja pyydän Jumalaa olemaan kanssani aiheiden äärellä. Avaan Raamatun ja löydän kohtia, jotka tuovat esiin Hänen välittämisensä ja rakkautensa näissä tilanteissa olevia naisia kohtaan. Tukenani on kaksi esirukousryhmää. Tapaan ryhmiä viikoittain. Pyydän esirukousta erityisesti silloin, kun kirjoitan kalenteria ja siihen liittyvää tieto-osuutta. Joinakin kuukausina rukoilen ja paastoan kirjoittamisvaiheessa. Haluan kuulla Jumalan äänen ja kirjoittaa, mitä hän haluaa enkä omia ajatuksiani.

Mikä on työssäsi mielenkiintoisinta ja haastavinta?

Haastavinta on olla tekemättä työtä omassa voimassani. Olen määrätietoinen ja itsenäinen nainen, mutta Jumala haluaa, että etsin hänen tahtoaan ja saan voimani ja viisauteni häneltä. En voi kuulla Jumalan ääntä, jos johdan itse elämääni. Pyydän esirukousta, jotta voisin olla oksa viinipuussa kuten Jeesus kuvaa Johanneksen evankeliumin 15. luvussa.

Parasta työssäni on oppia tuntemaan upeita naisia eri puolilla maailmaa. Olen päivittäin yhteydessä useisiin heistä.

Miten uskosi on muuttunut vuosien varrella?

Tulin tuntemaan Kristuksen kuusivuotiaana. Hyvä raamatunopetus loi elämääni vahvan perustan ja juurrutti uskoani lapsesta saakka. Nuorena Jumala kutsui minut raamattukouluun. Siellä koin enemmän kuin uuden sitoutumisen Jeesukseen. Halusin olla kokonaan hänen, tehdä mitä hän pyytäisi ja mennä minne hän ohjaisi. Olin kaksi vuotta lähetystyössä Japanissa. Sitten menin naimisiin, sain kaksi lasta ja pidin heille kotikoulua 17 vuoden ajan. Jumala on vienyt minut monien haasteiden läpi. Hän on osoittautunut Jumalaksi, joka kantaa, on uskollinen ja tekee edelleen ihmeitä.

Miten elämä on yllättänyt?

En olisi uskonut, että elämässä voi olla niin paljon kriisejä. Yksi vaikemmista oli, kun esikoisemme oli vähällä kuolla. Elämässä on ollut tilanteita, joihin en ole voinut mennä omassa voimassani. Jumala on kuitenkin pitänyt liikkeessä ja ollut kanssani koko ajan.

Mikä on mottosi?

Mottoni on Jesajan kirjasta: Jos käännytte ja pysytte levollisina, te pelastutte (Jes.30:15a). Opin jo nuorena, että elämäni ei suju parhaalla tavalla, jos hallitsen sitä itse. Sain asiat rullaamaan, mutta ihmissuhteissani oli ongelmia. Elämästäni tuli paljon antoisampaa, kun aloin antaa elämäni ohjakset päivittäin Jumalalle ja opin ”pysymään levollisena”.

Miten rentoudut?

Olen ulkoilmaihminen. On mukavaa tehdä kaikenlaista ulkona ystävien ja perheen kanssa. Retkeilen ja melon mieluummin kuin makaan rannalla. Ulkona on kiva myös käpertyä lukemaan kirjaa ja ihailla samalla Luojan luomaa kaunista maailmaa.

Back To Top