skip to Main Content
“Naisena Haluan Juosta Naisille”
Vaikka Eeva Riipinen tuli yksin Tampereelle, hän tunsi heti kuuluvansa joukkoon. Kuva: Liisa Heinänen.

“Naisena haluan juosta naisille”

Tuusulan Jokelassa asuva Eeva Riipinen teki nopean päätöksen osallistua Tampereen maratonilla juoksuhaasteeseen lähetystyön hyväksi.

Hän kuuli asiasta radiolähetyksessa maanantaina ja seisoi jo samalla viikolla elokuun viimeisenä lauantaina Tampereen maratonilla 10 kilometrin juoksun lähtöviivalla.

– Olin kuullut aikaisemmin jotain Run for Missions -juoksusta, mutta vasta Radio Dein Raamattu kannesta kanteen -ohjelman lopun haastattelussa asia selitettiin juurta jaksain.

Run for Missions on hyväntekeväisyysjuoksu lähetystyön hyväksi. Siihen osallistuvat kaikki ev.lut. kirkon suomenkieliset lähetysjärjestöt. Tampereella juoksuhaasteen päätapahtumassa elokuun lopussa mukana oli 74 juoksijaa, jotka olivat vetäneet päälleen joukon tunnukseksi muodostuneen punaisen paidan.

Järjestöjen lisäksi juoksuhaasteeseen ovat vastanneet seurakunnat ja yksittäiset juoksijat. Keräyskohteet vaihtelevat. Eeva Riipinen valitsi kannatuskohteekseen Toivoa naisille -työn Aasiassa ja Lähi-idässä.

– Haluan naisena juosta naisille. Toivoa naisille -radio-ohjelmien välityksellä naiset voivat kuulla evankeliumin, hän sanoo.

Kokonaisvaltaista

Toivoa naisille -työ on kansainvälisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. Suomessa työn taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa. Suomessa toimii noin sata Toivoa naisille -rukousryhmää, joissa rukoillaan maailman naisten puolesta rukouskalenterin mukaan. Suomalaiset tukevat Toivoa naisille -radio-ohjelmien tuottamista ja lähettämistä kymmenellä kielellä.

Eeva Riipinen pitää juoksusta, koska se on niin kokonaisvaltaista.

– Minulla on tarve lähteä liikkumaan. Juostessa voin vaikka rukoilla, jos aamurukoukset ovat jääneet lyhyiksi.

Hän tuli Tampereelle yksin, mutta tunsi kuuluvansa joukkoon. Hän valitsi matkakseen kymmenen kilometriä. Lähtöviivalla oli muitakin lähetysjuoksijoita.

– Koolla oli samanhenkisiä ihmisiä. Sain vaihtaa ajatuksia Radio Dein juontajan Mikael Juntusen kanssa ja näin Raamatun opettajana tunnetun Eero Junkkaalan. Paikalla oli myös tuttu pariskunta Jokelasta.

Paavali otti kantaa

Eeva Riipinen sanoo pohtivansa joskus, mitä apostoli Paavali tarkoittaa sanoessaan ensimmäisessä kirjeessään Timoteukselle, että ruumiin harjoittamisesta on vain vähän hyötyä, mutta oikeasta uskosta on hyötyä kaikkeen.

– Ruumiin harjoittamisesta on kuitenkin Paavalinkin mielestä jotain hyötyä.

Myös Pirkkalan seurakunnan kolme joukkuetta ja Sansan sidosryhmäpäällikkö Marja Soikkeli olivat valinneet keräyskohteekseen Toivoa naisille -työn.

Back To Top