skip to Main Content
Peggy Banks: ”Surulliset Ja Tyhjät Katseet Särkivät Sydämeni”
Beggy Banksin sormessa on sydämenmuotoinen tatuointi. Kun hän sai auttaa prostituution uhria vapauteen, he ottivat samanlaiset tatuoinnit sen muistoksi. Kuva: TWR.

Peggy Banks: ”Surulliset ja tyhjät katseet särkivät sydämeni”

Kuulin ensimmäisen kerran seksiperäisestä ihmiskaupasta, kun olin Thaimaassa puhumassa pappien puolisoille järjestetyssä konferenssissa. Illalla teimme kierroksen Bankokin yössä. Meidät vietiin punaisten lyhtyjen alueelle ja saimme tutustua työhön, jossa haluttiin auttaa bordelleissa ja strippausklubeilla työskenteleviä tyttöjä ja naisia. Olin ällistynyt näkemästäni. Nuorten tyttöjen ja naisten surulliset ja tyhjät katseet särkivät sydämeni. Sen jälkeen olen käynyt monilla punaisten lyhtyjen alueilla eri puolilla maailmaa ja tutustunut siellä auttaviin järjestöihin ja ihmisiin.

Oikeudenmukaisuuden unta

N.T. Wright aloittaa kirjassaan Simply Christian yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta käsittelevän kappaleen henkilökohtaisella tarinalla: ”Näin eräänä yönä vahvan ja kiinnostavan unen. Harmikseni en voi muistaa, mitä se käsitteli. Näin herätessäni vain välähdyksen unesta. Se riitti tajuamaan, että uni oli erityinen ja tärkeä. Sitten se hävisi. Meidän oikeudenmukaisuuden janomme on usein samanlaista. Näemme unta oikeudenmukaisuudesta. emme välähdyksen maailmasta, jossa asiat tehdään oikein ja yhteiskunta toimii oikeudenmukaisesti ja tarkoituksenmukaisesti. Sitten heräämme todellisuuteen.”

Pidän lauseesta ”näemme unta oikeudenmukaisuudesta”. On vaikeaa rukoilla oikeudenmukaisuuden puolesta, kun tietää, että samaan aikaan tyttöjen ja naisten seksiperäinen ihmiskauppa jatkuu kuten ennenkin. Thaimaan matkan jälkeen tunsin suurta tarvetta löytää keinoja pelastaa kohtaamiani naisia ja tyttöjä pois ihmiskaupasta. Se oli oikeudenmukaisuuden unta.

Jeesus sanoo itsestään Luukkaan evankeliumin mukaan: ”Herran henki on minun ylläni, sillä hän on voidellut minut. Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen.” (Luuk 4:18)

Monia uhreja vapauteen

Ymmärsin, että en pysty yksin auttamaan, mutta minulla on Vapahtaja, jota tuli ”päästämään sorretut vapauteen”. Hän voi päästää vapauteen. Toivoa naisille -työ on tuottanut monilla kielillä Kätketyt aarteet -kuunnelmasarjan työvälineeksi seksiperäisen ihmiskaupan vastaista työtä tekeville. Olen saanut saattaa monia pakkoprostituution uhreja vapauteen. Minulla on sormessani sydämenmuotoinen tatuointi. Se muistuttaa ihanasta nuoresta naisesta, jonka rinnalla sain kulkea, kun hän pääsi vapauteen yli seitsemän vuotta sitten. Otimme samanlaiset tatuoinnit sen muistoksi.

Rukoillaan, että Jumala antaa työntekijöitä, jotka voivat auttaa, pelastaa ja tuoda toivoa tuhansille tytöille ja pojille, joita seksiperäinen ihmiskauppa riistää tänäänkin. Rukoillaan, että nämä kallisarvoiset uhrit voisivat löytää toivon ja elää turvallista ja normaalia elämää täynnä iloa, vapaina kivusta ja hyväksikäytöstä.

Back To Top