skip to Main Content
Peggy Banksin Opetus: Hengellinen Kasvu
Toivoa naisille -työn kansainvälinen johtaja Peggy Banks.

Peggy Banksin opetus: Hengellinen kasvu

Kutsu työhön

Minkälaista on hengellinen kasvu elämässämme? Onko se jotain, joka on helppo saavuttaa? Kuinka monta vuotta meidän on tunnettava Jeesus, ennen kuin voimme sanoa olevamme hengellisesti kypsiä? Mitä hengelliseen kasvuun vaaditaan? Ollessani hengellisen elämäni alkutaipaleella nämä olivat joitain niistä kysymyksistä, joita kysyin itseltäni.

Opin tuntemaan Jeesuksen vasta aikuisena. Omistin menestyvän kuntosaliyrityksen ja olin tunnettu yhteisössäni TV:n fitness-ohjaajana. Tunsin, etten ollut kypsä uskossani. Aina siihen saakka, kun sitoutumiseni Herraan koeteltiin fyysisen kärsimyksen kautta. Silloin aloin ymmärtää, mitä tarkoittaa uskossa kasvaminen.

Pian uskoontuloni jälkeen myin yritykseni ja lähdin opiskelemaan Raamattua tullakseni raamatunopettajaksi ja terapeutiksi. Tapasin mieheni samassa koulussa, ja Jumala avasi meille oven kristilliseen terapeuttiseen palvelutehtävään seurakuntaan. Työskennellessämme seurakunnassa sain opiskeluni päätökseen ja jatkoin tohtoriopintoihin, jotka voisivat vielä paremmin valmistaa minua auttamaan kärsiviä naisia löytämään toivon ja eheytymisen Jeesuksessa.

Odottamaton käänne

Vain muutamaa kuukautta ennen kuin minun piti aloittaa tohtoriopintoni, kävin sairaalassa rutiinitarkastuksessa. Vatsastani poistettiin tumma läiskä, ja se tutkittiin. Ei ollut mitään erityistä syytä odottaa huonoja uutisia paluupostissa. Toipuessani operaatiosta hoitava lääkäri kuitenkin soitti ja sanoi, että koepalasta oli löytynyt nelostason ihosyöpä ja että minun pitäisi tulla uusiin kokeisiin. Niillä tutkittaisiin, oliko syöpä levinnyt sisäelimiini. Jos näin olisi, minulla olisi vain muutama kuukausi aikaa hoitaa asiani, ennen kuin Herra kutsuisi minut taivaan kotiin.

En voinut uskoa sitä! Olinhan juuri aloittanut lisäopintoni ollakseni paremmin valmistautunut auttamaan naisia. Tähän työhönhän Jumala oli minut varta vasten kutsunut. Kuinka kaikki olisi ohi näin nopeasti? En ollut valmis luopumaan elämästäni ja odottamastani mahdollisuudesta, että jonain päivänä voisin auttaa naisia tuntemaan Jeesuksen. Taistelin Jumalan kanssa, taistelin mieheni kanssa, taistelin omien tunteitteni kanssa. Sitten Jumala puuttui peliin.

Jumala puuttuu peliin

Olin käymässä läpi Filippiläiskirjettä, kun tulin kolmannen luvun kohdalle, jakeisiin 7–12. En voi sanoin kuvata, kuinka vahvasti jakeet iskeytyivät sydämeeni ja mieleeni. Olin Jumalan edessä täysin särkynyt. Kapinoin, itkin, vastustin kaikkea! Kuitenkin, mitä minun piti tehdä, oli katua haluani olla enemmän tässä maailmassa kuin Jeesuksen seurassa.

”Pidän todella sitä kaikkea pelkkänä tappiona, sillä Herrani Kristuksen Jeesuksen tunteminen on minulle arvokkaampaa kuin mikään muu. Hänen tähtensä olen menettänyt kaiken, olen heittänyt kaiken roskana pois, jotta voittaisin omakseni Kristuksen.” Fil. 3:8

Muistan, kuinka olin pohjattomassa kuilussa, jonne Jeesus tuli ja kosketti syvästi sydäntäni. Hänen rakkautensa aalto löi ylitseni ja saatoin ymmärtää, että tällä maailmalla ei ollut tarjottavana mitään verrattuna siihen, että tunnen Jeesukseni syvemmin. Tajusin, että haluan tuntea hänen kuolemansa ja ylösnousemuksensa voiman. Ymmärsin, että sydämeni oli enemmän kiinnostunut siitä, mitä minä voisin tehdä Jeesukselle kuin siitä, että olisin Jeesuksen seurassa. Hän halusi minun kaipaavan seuraansa enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa.

Olin asettanut työni Jeesukselle etusijalle, kun tärkeimmän asian olisi pitänyt olla hänen läsnäolonsa. Minun täytyi siirtää syrjään haluni olla tärkeä terapeutti. Sen sijaan minun piti ymmärtää olla Ihmeellisen Neuvontuojan ja Rauhanruhtinaan lähellä. Tunnustin, että pelkäsin luopua kaikesta siitä, mitä tämä maailma tarjosi. Kaduin tuota pelkoani sekä annoin elämäni Jumalalle, mitä sitten hän haluaisikaan sillä tehdä. Rauha laskeutui elämääni ja sydämeeni. Olin valmis siihen, mitä ikinä testeistä paljastuisikaan ja mihin leikkauksiin joutuisinkaan.

Pian tuon jälkeen selvisi, että syöpä ei ollut levinnyt muihin elimiini ja että kaikki syöpäsolut oli saatu poistettua toisessa leikkauksessa. Ihmeellisesti saatoin aloittaa jatko-opiskeluni jo kuukauden päästä leikkauksista. Se oli valtava opetus ja mahdollisuus hengelliseen kasvuun elämässäni.

Luota Jumalan mahdollisuuksiin

Joskus Jumala vie meidät tilanteisiin, jossa hän koettelee uskoamme. Nämä ovat suurimpia mahdollisuuksia hengelliseen kasvuun. Millaisiin koetuksiin sinä olet joutunut Jumalan kanssa? Miten olet kasvanut niissä?

Tuo opetus antoi minulle syvemmän luottamuksen Jumalan tahdon toteutumiseen elämässäni, vaikka prosessissa ei silloin tuntunut olevan mitään järkeä. Minulla on myös suurempi tarve olla Jeesuksen kanssa ja valmius päästää irti tästä maailmasta sitten, kun Jumala haluaa minut luokseen. Nyt minulle on tärkeämpää, että naiset, joita autan, oppisivat tuntemaan Jumalan sanaa ja rakkautta kuin se, että he ymmärtäisivät minun osuuteni eheytymisessään.

Tänään rukoilen, että sinä voisit olla halukas luopumaan kaikesta, mikä estää sinua kasvamasta rakkaudessasi Jeesukseen ja antautumasta hänen tahtoonsa. Rukoilen, että voisit avata sydämesi ja seurata häntä, minne ikinä hän sinua kutsuu ja että voisit löytää mahdollisuudet hengelliseen kasvuun.

Peggy Banks / The Heartbeat, vol. 23, no 1

Back To Top