skip to Main Content
Peggy Banksin Opetus: Luottamus Koettelemusten Aikana
Toivoa naisille -työn kansainvälinen johtaja Peggy Banks.

Peggy Banksin opetus: Luottamus koettelemusten aikana

Elisa sanoi hänelle: ”Mitä minä voisin tehdä hyväksesi?  Sano minulle, mitä sinulla on talossasi?” 2 Kun. 4:2

Suurin osa meistä ei ollut varautunut pandemian tuomaan eristyneisyyteen, yksinäisyyteen, ahdistukseen ja jopa pelkoon epävarmasta huomisesta. Isä tai äiti on saattanut joutua työttömäksi. Läheisemme on ehkä sairas ja kärsii yksin sairaalassa. Lapset ovat poissa koulusta ja tarvitsevat ylimääräistä  ohjausta sekä rakkautta ja armollisuutta. Kuinka me kestämme? Kuinka voimme saada apua? Tämä on niin vaikeaa! Mistä löydämme toivon?

Voi olla erittäin vaikea pyytää apua ja luottaa ihmisiin koetusten aikana. Kun etsimme ratkaisuja vaikeassa tilanteessa, voimme vaikka soittaa luotettavalle ystävälle. Hänellä voi olla hyödyllisiä neuvoja.

Toisen Kuningasten kirjan neljännen luvun alussa jakeissa 1−7 kerrotaan leskestä. Emme tiedä tarkalleen, missä tarina tapahtui. Todennäköisesti tämä leski asui yhdessä niistä kaupungeista, joissa oli profeettojen kouluja. Leski kääntyi profeetta Elisan puoleen. Hän vetosi profeettaan ja kertoi, että hänen miehensä oli ollut uskollinen Herralle. Miehen kuoleman jälkeen heidän poikansa aiottiin ottaa orjiksi perheen velkojen tähden.

Minulla on idea!

Elisa keksi idean, jossa käytettiin jotain, mitä naisella oli: ”pullollinen ruokaöljyä” (4:2). Elisa ehdotti, että leski menisi kaikkien naapureidensa luo keräämään tyhjiä astioita. Sen jälkeen hänen pitäisi täyttää ne öljyllä omasta pullostaan. Aina kun astia oli täytetty, se piti siirtää sivuun (4:3–4)). Mitä järkeä siinä oli! Hänellähän oli vain yksi pullo öljyä!

Mitä ajattelet tästä? Vaikuttaako se sinusta ajan hukkaamiselta? Jumala kuitenkin tarjosi kaiken tarvittavan täyttämällä jokaisen astian yksi kerrallaan, kunnes viimeinenkin oli täynnä. Se oli todellinen ihme. Sitten leski meni ja myi kaikki öljyastiat. Hän maksoi velat, ja rahaa riitti vielä elämiseenkin (4:7).

Uskotko tämän?

Entäpä tänään? Uskoamme koetellaan. Tilanne näyttää huonolta. Luotammeko siihen, että Jumala voi tarjota ratkaisun? Jumala on edelleen olemassa. Hänen tekee työtään meissä sanansa kautta.

Onko sinulla rohkeutta kertoa joillekin luotettaville henkilöille, mitä olet käymässä läpi ja pyytää apua? Heillä voi olla sinulle hyviä ehdotuksia. Ehkä joku voi tarjota ruokaa perheellesi tai auttaa sinua taloudellisesti. Mieleeni tulee lankoni. Olin sisareni luona auttelemassa, kun ohimennen hänen miehensä kanssa tuli puheeksi silloinen tilanteeni. Ilman hänen apuaan en olisi tänään hengellisessä työssä. Jumala tietää, mitä me tarvitsemme, jo ennen kuin sitä edes pyydämme häneltä (Matt. 6:8). Jumala toimii omiensa kautta tuodakseen meille toivoa ja paranemista.

Back To Top