skip to Main Content
Peggy Banksin Opetus: Usko Toiminnassa

Peggy Banksin opetus: Usko toiminnassa

Mutta samassa Jeesus jo puhui heille: ”Pysykää rauhallisina, minä tässä olen. Älkää pelätkö.” Silloin Pietari sanoi hänelle: ”Herra, jos se olet sinä, niin käske minun tulla luoksesi vettä pitkin.” ”Tule!” sanoi Jeesus. Matt 14:27–29

Millaisia ajatuksia sinussa herättää kysymys: ”Elätkö elämää, jossa toiset näkevät uskosi toimivan käytännössä?”

Rakastan kertomusta Matteuksen evankeliumin 14. luvun jakeissa 22-34. Mielestäni se on ennemminkin kertomus uskosta kuin epäonnistumisesta. Kertomuksessa Jeesus kävelee veden päällä keskellä myrskyä. 12 opetuslasta ovat olleet tunteja veneessä tuulen ja aaltojen riepoteltavina. Sitten yksi opetuslapsista ottaa uskon askelen, kun Jeesus sanoo: ”Tule”

Voin vain kuvitella, mitä opetuslasten mielessä liikkui. Ehkä he painiskelivat seuraavien kysymysten kanssa: Kuolemmeko me? Miten selviämme tästä tilanteesta? Missä Jeesus on?

Kuulostavatko kysymykset tutuilta? Onko sinua pelottanut? Onko elämässäsi ollut sellainen myrsky, josta ei tuntunut olevan ulospääsyä? Ainakin minun elämässäni näin on ollut.

Myrskyssä

Uskon, että opetuslapset tunsivat samoin. Jeesus ilmeistyi juuri oikeaan aikaan. Kuitenkin he luulivat häntä aaveeksi kunnes hän sanoi heille: ”Pysykää rauhallisina, minä tässä olen. Älkää pelätkö.” Jeesus tiesi, että opetuslapset pelkäsivät myrkyssä. Hän tietää, että mekin pelkäämme oman elämämme myrskyissä. Keskellä myrskyämme meistä voi tuntua, että Jeesus on unohtanut meidät. Hän tietää, missä olemme ja miltä meistä tuntuu.Hän saapuu juuri oikeaan aikaan.

Vaikka veneessä oli 12 opetuslasta, vain yksi heistä pyysi Jeesusta kutsumaan häntä. Vain yksi kahdestatoista astui esiin keskellä myrskyä, vaikeissa olosuhteissa. Pietari otti suuren uskon askelen kohti Jeesusta keskellä myrskyä. Entä me?

Uskon askel

Olemmeko valmiita tulemaan ulos mukavuusalueeltamme, kun Jeesus kutsuu meitä luottamaan häneen enemmän kuin aiemmin? Ehkä pelkäämme epäonnistumista tai mitä läheisemme ajattelevat. Muistan ajan elämässäni, kun minun piti päättää, haluanko palvella Jeesusta. Toisessa vaakakupissa olivat perhe, epäonnistumisen pelko ja itsekkäät haluni. Jeesus kutsui minua luottamaan häneen. Jeesus nosti minut ylös Pietarin tavoin silloin, kun kiinnitin katseeni olosuhteisiin ja aloin vajota peloissani. Voitko samastua kokemukseeni?

Toiset näkevät uskomme toimivan käytännössä, kun otamme uskon askelen pelostamme huolimatta.  Pietari astui ulos veneestä ja otti askelen lähemmäksi Jeesusta silloin, kun toiset opetuslapset vain katselivat. He todistivat Pietarin uskosta toiminnassa. Rohkaisikohan se heidän omaa uskoaan?

Jeesus on luvannut olla koskaan hylkäämättä meitä (Hepr. 13:5). Luotetaan siihen. Hän on joka päivä kanssamme, vaikka epäilisimme, epäonnistuisimme tai lankeaisimme. Jos taistelet juuri nyt pelkoa vastaan, muista Jeesuksen sana: ”Tule”. Astu rohkeasti eteenpäin.

Back To Top