skip to Main Content
Philele Koordinoi Toivoa Naisille -työtä Etelä- Ja Itä-Afrikassa
Etelä- ja Itä-Afrikan Toivoa naisille -koordinaattori Philele Bhengu.

Philele koordinoi Toivoa naisille -työtä Etelä- ja Itä-Afrikassa

Philele Bhengu on Etelä- ja Itä-Afrikan Toivoa naisille -työn (TN) aluekoordinaattori. Hän auttaa TN -työn kansallisia koordinaattoreita lukuisissa alueensa maissa. Itä-Afrikan yhdeksästä maasta Toivoa naisille -työtä on seitsemässä maassa ja Afrikan eteläosien 10 maasta työtä on yhdeksässä maassa. Toivoa naisille -rukouskalenteri on näillä alueilla käännetty yhteensä 20 kielelle ja ohjelmia tuotetaan 10 kielellä. TN -työ kuuluu kansainvälisen medialähetysjärjestö Trans World Radion eli TWR:n alaisuuteen, ja Suomessa työ kanavoituu medialähetysjärjestö Sanansaattajien eli Sansan kautta.

Vaatimaton lapsuus

Philele on kotoisin vaatimattomista oloista. Hänen menetti isänsä ollessaan vasta pieni tyttö, ja leskeksi jäänyt äiti joutui huolehtimaan yksin perheestään. Isänsä hautajaisten jälkeisenä päivänä Philele joutui kulkemaan kouluun paljasjaloin, sillä perheellä ei ollut varaa ostaa hänelle kenkiä. Talveksi hän sai epäsopivat kengät. Ne hankittiin vaihtamalla jotakin muuta tavaraa kenkiin. Äiti myi edesmenneen miehensä lehmän ja sai siten kustannettua perheelle talon.

”Olimme kiitollisia kodistamme, vaikka se ei ollutkaan kovin ihmeellinen. Muutamia vuosia myöhemmin tulva vei talomme. Jouduimme asumaan isoäidin luona, kunnes sateet loppuivat ja talo saatiin rakennettua uudelleen”, Philele kertoo

Philele löysi elävän yhteyden Jeesukseen lukioaikanaan. Hänen elämänsä sai uuden suunnan, ja hänen asenteensa omaan perheeseensä sekä muihin ympärillä oleviin ihmisiin alkoi muuttua.

Vapaaehtoistyön kautta aluekoordinaattoriksi

Philele aloitti vapaaehtoisena TWR:n palveluksessa Etelä-Afrikassa. Sitten hän siirtyi izizulunkielisen Toivoa naisille -ohjelman juontajaksi. Joidenkin vuosien jälkeen hänelle avautui tehtävä Etelä- ja Itä-Afrikan TN-työn aluekoordinaattorina. Jumala oli puhunut Philelelle siitä, että Afrikka tarvitsee Jeesusta ja että Hän tulisi käyttämään Phileleä. Nyt, 12 vuotta myöhemmin, hän ymmärtää, mitä Jumalan puhe hänen kohdallaan tarkoitti.

Toivoa naisille -ohjelmien merkitys

”Jumala on suuri ja kaikkivaltias. Afrikkalaisilla naisilla on monia vaikeuksia. Työttömyys, lukutaidottomuus, perheväkivalta ja moniavioisuus ovat ongelmia, joiden parissa monet naiset elävät päivittäin. Toivoa naisille -ohjelmassa kerromme elämästä Jumalan yhteydessä. Monet saavat rohkaisua ohjelmien kautta. Jotkut haluavat alkaa toimia vapaaehtoisina. Jotkut löytävät elävän uskon Jeesukseen ohjelmiemme kautta”, Philele kertoo.

Kaikella on oma aikansa

Philelellä ei ole omaa perhettä, mutta hän on monien orpolapsien äiti. Tehtävä ei ole aina helppo. Joitakin aikoja sitten hänen teini-ikäinen poikansa kiitti Phileleä siitä, että hän oli saanut kodin ja  mahdollisuuden hyvään elämään. Pojan sanat olivat suuri rohkaisu Philelelle.

Philelen toiveena on, että hän voisi tehdä niitä hyviä töitä, jotka Jumala on edeltä käsin valmistanut hänen kohdalleen. Saarnaajan kirjassa sanotaan, että kaikella on oma aikansa auringon alla. Philelen elämässä on ollut monenlaisia ajanjaksoja. Jotkut niistä olivat vaikeita. Philele tietää, että Jumala salli hänelle vaikeudet, jotta hän voi auttaa niitä, jotka kokevat samanlaisia koettelemuksia elämässään. Hän on huomannut, että monet naiset kaipaavat kuuntelijaa. Philele on valmis kuuntelemaan apua tarvitsevien naisten huolia ja rukoilemaan heidän puolestaan.

Back To Top