skip to Main Content
”Pirkkalaan Voi Tulla Vaikka Lentokoneella”
Anne Sihvonen odottaa Uskomaton nainen -konferenssilta kristittyjen yhteyttä. Kuva: Liisa Heinänen.

”Pirkkalaan voi tulla vaikka lentokoneella”

“Rukous – siinä on voima.” Näin vastaa Pirkkalan seurakunnan lähetys- ja kansainvälisen työn ohjaaja Anne Sihvonen kysymykseen, miksi hän halusi kutsua marraskuun 18. päivänä pidettävän Uskomaton nainen -konferenssin Pirkkalaan.

– Arjen kiireessä rukous helposti unohtuu. Se on kuitenkin meille annettu mahdollisuus olla yhteydessä Jumalaan. Toivoa naisille/Hanna-työ on rukousta, Anne Sihvonen täsmentää.

Konferenssin pitopaikaksi oli tarjolla monia vaihtoehtoja, mutta Pirkkalan seurakunnan avoin kutsu ratkaisi paikan. Tapahtuman toinen järjestäjä Sansa otti kutsun vastaan. Eikö järjestämisestä koituva ylimääräinen työ pelottanut?

– Kun tehtävä on mielekäs, se ei rasita. Yhteistyö on ollut innostavaa.

Vieraita läheltä ja kaukaa

Valtakunnallinen Uskomaton nainen -konferenssi kokoaa Pirkkalaan kansainvälisen Toivoa naisille/Hanna-rukousliikkeen väkeä ja siitä kiinnostuneita. Liike julkaisee kuukausittain rukouskalenterin, jossa on yksi rukous jokaiselle päivälle. Niissä rukoillaan maailman tyttöjen ja naisten puolesta. Samalla jaetaan tietoa naisten tilanteesta eri puolilla maailmaa. Noin 50 000 rukoilijaa rukoilee päivittäin saman rukouksen. Suomessa kalenterilla on noin 1500 tilaajaa.

– Toivon, että konferenssin myötä rukousliike tulisi Suomessa entistä tunnetummaksi, Anne Sihvonen sanoo.

Konferenssin päävieras on Toivoa naisille/Hanna-työn kansainvälinen johtaja Peggy Banks. Liikkeen johdossa vuonna 2016 aloittanut Banks tulee nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Euroopan ja lähialueiden kuulumisia tuo Sansan lähetystyöntekijä Eeva Vähäsarja Itävallasta. Hän ja miehensä Jari Vähäsarja ovat Pirkkalan seurakunnan nimikkolähettejä. Naapurikaupungin Tampereen eteläisen seurakunnan seurakuntapastorin Päivi Revon puheenvuoro nostaa esiin Raamatun naisia.

Julkisilla pääsee

Monille Pirkkala on tuttu vain lentokentästään.

– Pirkkalaan voi tosiaan tulla vaikka lentokoneella. Tänne on hyvät kulkuyhteydet, Anne Sihvonen kertoo.

Tampereen rautatie- ja linja-autoasemien vierestä pääsee lauantainakin bussilla neljä kertaa tunnissa lähelle Pirkkalan kirkkoa, jossa konferenssi pidetään. Moottoritien liittymästä on kirkolle noin kilometri. Pirkkalaan on helppo tulla, mutta Anne Sihvonen toivoo toisenkinlaista mutkattomuutta.

– Toivon matalan kynnyksen tapahtumaa, johon olisi helppo osallistua.

Kairos-yhtye konsertoi

Pirkkalassa toimii kaksi Toivoa naisille/Hanna-rukousryhmää. Anne Sihvonen on itse mukana NNKY:n ryhmässä.

– Pirkkalan NNKY juhlii tänä vuonna 110-vuotista toimintaansa. Juhlan kunniaksi yhdistys halusi tuoda konferenssiin Kairos-yhtyeen konsertin.

Kairos-yhtyeen keulahahmo Päivi Pulkkinen kertoo yhtyeen syntyneen rukousvastauksena. Hän on säveltänyt lauluja muun muassa Eino LeinonAale Tynnin ja Uuno Kailaan runoihin. Hän luonnehtii yhtyeen tyyliä jazzahtavaksi ja improvisaatioon perustuvaksi.

Konferenssin Facebook-sivu

Back To Top