skip to Main Content
Romanian Naiset Rukoilevat WhatsApp-ryhmässä
Dana Mercioniu (vas.) sai psykologi Luminita Spiridolta asiatuntija-apua, kun Toivoa naisille -ohjelmat käsittelivät mielenterveyttä. Kuva: TWR.

Romanian naiset rukoilevat WhatsApp-ryhmässä

Romanian Toivoa naisille -rukoilijat käyttävät hyväkseen sosiaalista mediaa rukoillakseen toistensa puolesta.

– Meillä on kolmen kuukauden ajan ollut kirkossamme WhatsApp-ryhmä, jossa yksi naisista kertoo aiheensa ja rukoilemme hänen puolestaan viikon ajan. Sitten toinen saa vuoron olla esirukousten kohteena, kertoo Romanian Toivoa naisille -rukousliikkeen koordinaattori Dana Mercioniu.

Hän kertoo jakavansa WhatsApp-sovelluksen kautta myös Toivoa naisille -rukouskalenterin aiheet ryhmälle. Rukouskalenteri ilmestyy kerran kuukaudessa ja siinä on lyhyt rukous jokaiselle päivälle. Sen rukoilee yli 60 000 naista eri puolilla maailmaa 125 maassa.

Toivoa naisille -rukousliike toimii myös Suomessa, jossa sen taustajärjestönä on Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa. Kansainvälinen liike on osa maailman suurimman medialähetysjärjestön TWR:n työtä.

200 tilaajaa

Romaniassa rukouskalenterilla on 200 tilaajaa. Joukko kasvaa, sillä pelkästään joulukuussa kalenteri sai 63 uutta tilaajaa.

Mercioniu kertoo, että Romaniassa on joskus haastavaa innostaa naisia rukoilemaan kaukana olevien kärsien naisten puolesta.

– Olen esitellyt kalenteria ryhmissä ja henkilökohtaisesti. Kaikki eivät oivalla rukousliikkeen näkyä. Heistä kalenterin aiheet ovat liian kaukana romanialaisten naisten arjesta.

Toisenlaisiakin esimerkkejä on. Eräs nainen kertoo innostuneensa rukoilemaan kuultuaan naisten tilanteesta Intiassa:

– Nyt ymmärrän paremmin rukouskalenteriin kirjoitettuja lyhyitä kuvauksia rukousaiheista. Voin rukoilla koko sydämestäni naisten puolesta eri puolilla maailmaa.

Asiantuntijoita apuna

Romaniassa tuotetaan ja lähetetään myös Toivoa naisille -radio-ohjelmia. Ohjelman ideana on tarjota apua arkeen ja hengelliseen elämään.

Arjen aiheita voivat olla esimerkiksi ihmissuhteet, terveys tai ravinto. Hengellinen osuus vie kuulijaa pohtimaan suhdettaan Jumalaan. Ohjelmia lähetetään 76 kielellä. Arjen osuus räätälöidään kuhunkin maahan sopivaksi.

Romaniassa Dana Mercioniun apuna ohjelmien teossa on vapaaehtoisia, jotka ovat oman alansa asiantuntijoita. Luminita Spirido auttoi mielenterveyteen ja psykologiaan liittyvien aiheiden käsittelyssä. Toinen oli mukana työoloihin ja työntekijän asemaan keskittyvässä jakson kokoamisessa oman työkokemuksensa pohjalta. Mercioniun pappismies oli tukena, kun aiheena oli okkultismi.

”Koskettivat sieluun saakka”

Ohjelmat ovat saaneet hyvän vastaanoton. Eräs kuuntelija kertoo kuunnelleensa internetin kautta seitsemän ohjelmaa peräkkäin.

– Mahtavia ohjelmia. Ne koskettivat sieluun saakka.

Toinen kuuntelija kertoo saaneensa apua erityisesti ohjelmasta, jonka aiheena oli itsemurha.

Romaniassa suunnitellaan ohjelmille omaa ryhmää yhteisöpalvelu Facebookissa. Sellaisia ryhmiä on jo monilla muilla kielillä lähetettävillä ohjelmilla. Esimerkiksi arabiankielisten ohjelmien ryhmässä on jo 130 000 seuraajaa.

TRW Women of Hope

Back To Top