skip to Main Content
Rukous Tuo Kauheuteen Toivon Näkökulman
Jaana Lescelius toimii Toivoa naisille -lähettiläänä, koska haluaa jakaa saamaansa hyvää muillekin. Kuva: Liisa Heinänen.

Rukous tuo kauheuteen toivon näkökulman

Kun Järvenpään Toivoa naisille -ryhmä aloitti, Jaana Lesceliukselle tuli voimakkaasti mieleen Raamatun kohta, jossa Jeesus ja nainen kohtaavat Sykarin kaivolla. Jeesus lupasi naiselle elävää vettä.

– Minulle tuli vahvasti sellainen hyvä tunne, että tästä saa elävää vettä, jota tarvitsen itse ja jota voisin jakaa muille.

Järvenpään ryhmän innoitti syksyllä 2012 alkuun Medialähetys Sanansaattajien eli Sansan työntekijä Arja Savuoja.

– Hän oli täynnä intoa käytyään vähän aikaisemmin Intiassa tutustumassa Toivoa naisille -työhön siellä. Minua on aina kiinnostanut kansainvälisyys. Työ tuntui omalta, Lescelius kertoo.

Seurakunnassa toimi jo Sansan medialähetyspiiri. Sitä veti Rauha Pulkkinen. Hän kysyi, voisiko Lescelius tulla Toivoa naisille -ryhmän toiseksi vetäjäksi.

Marli Spieker siunasi

Heti ryhmän alkutaipaleelle osui yksi sen kohokohdista, kun Toivoa naisille -työn perustaja, brasilialaissyntyinen Marli Spieker kävi Suomessa keväällä 2013.

– Hänen puheensa jälkeen asetuimme ryhmiin rukoilemaan. Hän tuli luoksemme ja siunasi meidät, Lescelius muistelee.

Toivoa naisille -työn ydin on rukouskalenteri, jossa on yksi rukous jokaiselle päivälle. Saman rukouksen rukoilee noin 63 000 ihmistä eri puolilla maailmaa.

– Aina kun uusi rukouskalenteri tulee, havahdun siihen, miten paljon maailmassa on ongelmia, mutta on myös iloja. Eri puolilla maailmaa on myös samoja ongelmia kuten yksinäisyys ja arvottomuuden tunne, Jaana Lescelius sanoo.

Hän muistuttaa, että ongelmia ei pidä jäädä kauhistelemaan, vaikka ne voivat olla hirveitä kuten ihmiskauppa tai lapsimorsiamet.

– Kauheuteen ei tarvitse jäädä vaan voi muistaa toivon näkökulman. Kalenteri muistuttaa siitä, että on mahdollisuus rukoilla. Esimerkiksi viime joulukuun rukouskalenterin otsikko, Pelastus kuuluu kaikille, on hyvä. Rukous yhdistää. Tunnen kuuluvani maailmanlaajaan rukousyhteisöön.

Tukea kerätään myyjäisillä

Järvenpään Toivoa naisille -rukousryhmä kokoontuu kerran kuussa. Ensin käsitellään jotakin aihetta raamattupiirejä varten tehdyn kirjan avulla ja sitten rukoillaan.

Toivoa naisille -työn ytimen toinen osa on radio-ohjelmat, joita lähetetään 73 kielellä. Suomalaiset tukevat ohjelmien tuottamista ja lähettämistä.

– Me emme kerää rahaa kokoontuessamme vaan järjestämme vuosittain laskiaisena myyjäiset. Tuotto on useita satoja euroja. Ennätys on jopa tuhat euroa, Lescelius kertoo.

Jaana Lescelius toimii myös Sansan vapaaehtoisena Toivoa naisille -lähettiläänä eli on valmis esittelemään työtä siellä minne kutsutaan.

– Ajattelin, että en halua pitää tätä hyvää asiaa vain itselläni vaan haluan jakaa sitä muillekin.

Sansa tarjoaa vapaaehtoisille neljän kerran koulutusviikonlopun, jonka jälkeen vapaaehtoinen siunataan työhön aivan kuten Sansan lähetys- ja projektityöntekijät sekä kotimaan työntekijät. Jaana Lescelius kertoo pitävänsä opiskelusta.

– Koulutuksella on ollut syvä vaikutus. Se on hyvin järjestetty ja monipuolinen. Kouluttajilla on hyvä ote. Tuntuu, että minusta pidetään huolta. Siunaamisen koin hyvin vahvasti.

Back To Top