skip to Main Content
Toivoa Naisille Kuuluu Somaliassakin

Toivoa naisille kuuluu Somaliassakin

Vaikka islam on Somalian virallinen valtionuskonto eikä muiden uskontojen edistäminen ole sallittua, Toivoa naisille -työ toimii myös Somaliassa.

Rajada Dumarka -radiokanava lähettää Toivoa naisille -ohjelmia ja rukouskalenteri on saatavilla somalinkielisenä.

Kansainvälinen Toivoa naisille -rukousliike on osa maailman suurimman kristillisen medialähetysjärjestön TWR:n työtä. Medialähetys Sanansaattajat eli Sansa on TWR:n yhteistyökumppani.

Toinen Toivoa naisille -työn peruspilareista on naisille suunnatut radio-ohjelmat, joissa puhutaan sekä arjen kysymyksistä että hengellisistä asioista. Toinen pilari on rukouskalenteri, joka käännetään 95 kielelle, myös suomeksi. Sitä käyttää yli 50 000 rukoilijaa eri puolilla maailmaa. Suomessa kalenterin tilaajia on noin 1500.

Pakolaisleireille

Somalian Toivoa naisille -työntekijät käyvät tapaamassa ohjelman kuuntelijoita kolmella pakolaisleirillä Etiopian itäosassa. Alueella asui somaleja jo ennen pakolaisleirejä. Lisäksi he käyvät Goden ja Kelafon kaupungeissa.

– Kristittyjä somaleja asuu Etiopiassa eniten Goden ja Kelafon kaupunkien alueella. He ovat vähemmistönä. Muslimit ja kristityt eivät kummatkaan ole erityisen kiihkeitä uskossaan, koordinaattori kertoo.

Vaikka Somalian naapurimaissa Etiopiassa ja Keniassa on paljon kristittyjä, melkein kaikki somalit ovat sunnimuslimeja. Heitä on noin 10 miljoonaa. Kristillinen vaikutus väheni, kun lähetystyö kiellettiin ja kirkkojen ylläpitämät koulut suljettiin 1970-luvulla.

– Tapasimme matkallamme kolme naisten ryhmää. Opetimme heille vaatteiden ompelua ja punomista palmunlehvillä, koordinaattori kertoo.

Vierailu kesti kaksi päivää.

Rohkaista ja rakastaa

Somalian Toivoa -naisille työssä mukana olevat pyytävät esirukousta, että he saisivat jatkossakin luvan vierailla pakolaisleireillä.

– Rukoilkaa, että leireillä tapaamamme naiset avaisivat sydämensä evankeliumille. Meidän tehtävämme on rohkaista ja rakastaa heitä.

TWR Women of Hope

Back To Top